Etter at Carucel Eiendom overtok Posthallen i fjor har de satset på nordisk og bærekraftig design.

– Vi har troen på bærekraftige konsepter som speiler spesielt millennials verdier. Vi ser på utenlandske trender og kunders preferanser og ønsker å gi et spennende tilbud i Posthallen, sier Caroline Krefting, investeringsdirektør i Carucel Eiendom.

Derfor har de siden i høst signert avtaler med blant annet aktører som Rode Bjer, en svensk designer, og Just Fashion, som er grunnlagt av norske Marte Djupesdal i 2014. Andre etablerte aktører er Mette Møller og Epilogue.

– Det er også det vi ønsker å brande oss som, nordisk og bærekraftig. Det tror vi er fremtiden. Spesielt med så mange unge og kreative som etablerer seg og jobber i Kvadraturen er dette god timing for nye og interessante tilbud, sier Krefting.

Epilogue har nå tatt steget i en annen retning og kombinerer atelier og butikk. Både Eva Emanuelsen og Mette Møller har gått fra å ha rene showroom til en kombinasjon av showroom og butikk, hvor kundene kan komme inn. I kombinasjon med det som skjer i resten av Prinsens gate, ønsker de å skape en retail hub i Posthallen.

Carucel Eiendom har som hensikt å gjøre Posthallen til en retaildestinasjon med opplevelser. Noe Krefting mener de nysignerte aktørene gjør.

– Du kan gå inn på Epilogue å møte designeren, som kan fortelle deg om inspirasjonen bak plagget, materialer og inspirasjon. Du får en helt annen følelse og kunnskap knyttet til merket. Det mener vi disse aktørene representerer. Det samme gjelder Just Fashion, Marte står selv i butikken og lever og ånder for dette. Og hvis du som kunde ønsker en slik opplevelse hvor du får et ordentlig innblikk bak visjonen og tanken bak merkevaren, da er dette riktig sted å dra, mener Krefting. Hos Just Fashion vil det også være ulike utstillinger og kurs i butikken for å skape liv.

De har også snakket med flere av leietakerne om mulige samarbeid med kunstnere, gjerne nordiske, slik at de kan ha utstillinger i Posthallen.

– Vi ønsker også å bygge videre på noe av det som er der, og hjelpe disse aktørene til å leve bedre, legger Krefting til.

Shopping, mat og drikke

– Vi har også fått inn to nye matkonsepter som åpner dørene i løpet av 2018. Det ene vil tilby veganske retter ettersom dette er en voksende trend i utlandet og vi har troen på at det er flere som ønsker det mattilbudet. Hanna Borg henter med seg inspirasjon fra Manhattan når hun åpner dørene til Nordic Food Print i august. Det andre konseptet er kjeden Rice Bowl som etablerer seg i Tollbugata, sier hun. Krefting er også i ferd med å inngå en leiekontrakt med et danskt restaurant konsept som skal åpne i 2019.

Til videre utvikling ønsker eiendomsaktøren at det skal komme flere gode mattilbud i Posthallen. Ettersom det er et kreativt miljø som jobber og bor der, ønsker de at dette skal bli en destinasjon som folk kan dra til etter jobb.

– Vi har lyst å få til afterwork, i tillegg til at det skal være hyggelige spisesteder her. Når du har vært på shopping enten i Prinsens gate eller i Nedre Slottsgate skal du kunne gå hit og ta deg et glass vin og en matbit mellom slagene og fortsette reisen. Litt mer som vi nordmenn gjør i utlandet. Der går vi og shopper så tar vi oss et godt måltid og fortsetter, forklarer hun.

Akkurat nå er Carucel Eiendom på jakt etter spennende aktører innen mat og drikke. – Konsepter som både kan være lunsj- og middagskonsepter. I tillegg ønsker vi et skikkelig solid cocktailkonsept – det hadde Kvadraturen hatt godt av. Men, gjerne aktører som også får til brunch og afterwork. Vi har en flott borggård, og vi ønsker å få uteserveringen oppe og stå, og utnytte borggården i enda større grad, sier hun.

Den flotteste i Norge

– Borggården er den flotteste bakgården i Norge. Du får den internasjonale følelsen. Du ser turister som går opp og ned gaten der i dag, og stopper opp for å gå inn i borggården. Vi skal ha flere serveringsteder, og flere små og kule butikker i borggården, sier Carl Erik Krefting, administrerende direktør i Carucel Eiendom, og legger til at det skal bli et internasjonalt preg over det hele. Trikken stopper også utenfor, noe som gir folk mulighet til å ta et glass vin og enkelt kunne ta offentlig kommunikasjon hjem.

I Posthallen bygget bor det mer enn 250 mennesker, og mange av leilighetene er små og flere bor alene. Av den grunn tror Krefting det er behov for flere små bespisningssteder.

– I Prinsens gate har skjedd ekstremt mye på kort tid, det har kommet ti nye butikker, og får vi til det vi ønsker med å lage Posthallen til et kreativt sted med små spisteder og butikker, kan det trekke mer liv inn i den delen av Kvadraturen, noe som er veldig viktig. Så snart Munchmuseet kommer blir dette det stedet i Norge med flest turister. Jeg tror det er flere turister som kommer til å gå her enn i Karl Johan, sier han igjen og peker på Prinsens gate. Det er den naturlige gaten å gå når du skal til og fra Munch museet, Deicmanske og Operaen.

Søndagsåpne butikker

Krefting mener også at søndagsåpne butikker er avgjørende for å skape liv i området.

– Kommunen ser ut til å være positive til å få søndagsåpne butikker i dette området, Det er en dispensasjons adgang man kan få på steder som har mye turisme, men det er kommunen som først må vedta det, og så få samtykke fra fylkesmannen. Det er ingen sted i Norge hvor det er mer tuster enn her. Hvis man får til det, får man liv i Kvadraturen, sier han.

– Kvadraturen kommer tilbake, det har jeg sagt i mange år. En hoved grunn til det er at Bjørvika og Sørenga kommer til å dra byen oppover. Når vi sitter i Prinsens gate om et par år, vil det se helt annerledes ut. Vi ønsker å gjenskape historien og få den frem i større grad og samtidig skape liv, understreker han og avslutter: – Prinsens gate er på vei opp med masse spennende tilbud – med Posthallens plassering midt i hjertet av Prinsens gate skal vi fortsette å skape en spennende destinasjon sammen med inspirerende leietakere!