Økt urbanisering gjør at vi er mer på farten, som igjen fører til nye hygienevaner. Offentlige toaletter blir hyppigere brukt, både til toalettbesøk og som skifterom, noe som setter høyere krav til både toalettrom og hygiene- og serviceselskaper. En global undersøkelse gjennomført av United Minds på oppdrag av hygienemerket Tork, viser likevel at syv av ti begrenser seg i å gjøre ting i hverdagen fordi man er bekymret for hygieneforholdene på offentlige toalett, transportmidler eller å kjøpe mat fra serveringssteder som ikke har tilrettelagte hygienefasiliteter for gjestene.

– Endrede behov knyttet til hygiene er en naturlig konsekvens av en mer urban livsstil. Størst er kravene blant folk under 40 år. De bekymrer seg mer enn andre aldersgrupper når de kommer til hygiene, sier Christine S. Rød, produkt- og markedssjef for Tork.

Undersøkelsen viser at så mange som 43 prosent har avvist å spise på restaurant på grunn av manglende hygieneprodukter. Det å møte behovene til hygiene og renhold kan bidra til at stedet i større grad blir foretrukket av sine gjester, og ikke uteblir til fordel for konkurrenter som har et bedre tilbud knyttet til dette.

– Vi bruker mye mer tid utenfor hjemmene våre enn tidligere, noe som gjør at offentlige toaletter blir brukt som både skifterom, et sted for å sminke seg eller for å ta en håndvask mellom måltider man spiser i farta. Enkle grep kan sørge for at stedene imøtekommer behovene gjestene har, og ofte handler det bare om å holde det rent og ryddig, forklarer Rød.

52 prosent bekymrer seg

Det kommer frem i undersøkelsen at 52 prosent av innbyggerne i storbyer bekymrer seg ofte for å bli syk på grunn av dårlige hygieneforhold. 4 av 10 har unngått å bruke offentlig toalett på grunn av dårlig hygieneforhold og renhold. 7 av 10 opplever at dårlige hygieneforhold gjør at man begrenser seg i å gjøre ting i hverdagen, for eksempel å reise med kollektivtransport. 32 prosent har nylig avstått fra å kjøpe mat fra foodtrucks fordi muligheten til å vaske hendene ikke er enkelt tilgjengelig. 43 prosent har unngått å spise på restaurant på grunn av dårlig hygiene på toalettrommene.

 

(Visited 845 times, 1 visits today)