Etter en byggeprosess over nesten to år, hvor absolutt alt ved Hotel Norge har blitt totalrenovert og bygget opp på nytt, nærmer det seg premieren – også for restaurant Nova. Det nye teamet med kokker består blant annet av kjøkkensjef Tore Espenes, som også har fartstid fra Fløien Folkerestaurant og Smauet Mat & Vinhus og tidligere Bocuse d’Or vinner, Ørjan Johannessen som «Chef Advisor».

– Da jeg var liten var Hotel Norge det gjeveste hotellet i byen. Her spiste vi på 17. mai, og hit gikk vi for å feire. Nå skal vi lage en ny historie i dette flotte bygget, sier Johannessen, som markerte seg for alvor da han tok gull i Bocuse d´Or i Lyon i 2015, verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse.

Hotel Norge får flere serveringstilbud, men aller sterkest på den kulinariske Hotel Norge-himmelen skal á la carte restauranten Nova skinne. Design, materialvalg, atmosfære og service borger alle for høy kvalitet, men her skal maten være den store stjernen. Restauranten skal kombinere internasjonale smaker og norske råvarer. Mesterkokk Johannessen forteller at han sikter høyt for å gi gjestene restaurant- og matopplevelser helt utenom det vanlige.

– Hotel Norge er plassert i hjertet av Bergen. Kjøkkenet er hjertet av hotellet, og her skal vi lage unike matopplevelser. Til dette vil vi bruke de beste råvarene i sesong fra lokalområdet samt inn- og utland, og våre konsepter sprer seg med smak fra hele verden, sier Johannessen.

Målet med Nova er ifølge kjøkkensjef Espenes og Johannessen å redefinere lokale tradisjoner og få kjente og kjære smaker til å skinne på nye, spennende måter.

– Nova blir en moderne og uformell fine dining-restaurant der vi serverer de beste råvarene som Vestlandet og Norge har å by på i kombinasjon med spennende internasjonale smaker og teknikker. Med mitt dyktige kokketeam i ryggen vet jeg at vi vil tilby matopplevelser helt utenom det vanlige, sier kjøkkensjef Espenes.

Tett på kokketeamet
En matopplevelse utenom det vanlige er definitivt «Chef’s table». Tettere på kokkene og bedre utsikt til deres håndverk på kjøkkenet kommer man ikke, uten selv å røre i grytene. Her står showmanship og god service, kombinert med en variert smaksmeny og vinpairing i sentrum. Chef’s table er en eksklusiv opplevelse bestående av to bord med plass til inntil seks personer per bord.

– Hotel Norge skal bli en møteplass både lokalbefolkning og turister snakker om og strømmer til, og da er satsingen på gode matopplevelserhelt essensielt, sier hotelldirektør Lise Solheim Haukedal.

 

(Visited 778 times, 1 visits today)