Rusta satser for fullt på det norske markedet. Nå har den svenske varehuskjeden skrevet kontrakt med Eidsvoll Handelspark om åpningen av nytt varehus. Planen er å åpne våren 2019.

– Vi er svært fornøyde med at Rusta etablerer seg i Eidsvoll Handelspark. Rusta vil utfylle de andre forretningene som selger møbler og byggevarer på en god måte. Det gjør Eidsvoll Handelspark til et veldig attraktivt handelssted for hus og hjem, sier Lars Kjell Tomren i Eidsvoll Handelspark.

Norgessjefen i Rusta ser også lyst på åpningen.

– Vi gleder oss til å ønske velkommen til det nye varehuset i Eidsvoll. Vi ser svært positivt på etableringen, og føler oss trygge på at Rusta vil gi et løft til det allerede godt etablerte handelstilbudet i området, sier Erlend Kramer, daglig leder for Rusta i Norge.

Den svenske varehuskjeden har bygget opp en sterk norsk organisasjon, men vil trenge flere dyktige medarbeidere fra Eidsvoll og omegn. Norgessjefen kan fortelle at rekrutteringsarbeidet starter på nyåret og at varehuset på ca. 2100 kvm vil trenge mellom 15 og 20 ansatte i ulike stillinger.

Blir størst på storhandel i Romerike

– Vi åpnet vårt første varehus i Norge i 2014 på Strømmen, så det er virkelig på tide at Akershus nå får sitt andre Rusta-varehus. Vi gleder oss til å åpne dørene våren 2019, sier Kramer.

Eidsvoll Handelspark er i kraftig vekst og fylles nå opp med attraktive kjedekonsepter. Bohus, Byggmax og Jem & Fix er allerede på plass, mens Jysk og Rusta åpner våren 2019. Med sitt kompakte format for storhandel, hvor alle forretningene er lokalisert rundt et felles parkeringsområde, blir Eidsvoll Handelspark den største handelsparken for storhandel i sitt slag på Romerike.

– Handelslekkasjen fra kommunen reduseres og Eidsvoll blir igjen et attraktivt handelssted. Eidsvoll vil fremover være en vekstkommune med mange nye innbyggere. Det gjør at vi også må skape et godt og attraktivt handelstilbud og ikke minst nye arbeidsplasser, sier Tomren.

Utvider i Norge

Beliggenhet og egnede lokaler er svært viktig for Rusta. De hittil 24 varehusene i Norge ligger alle i lyse lokaler på rundt 2 000 kvm med stor takhøyde. Dette har også vært blant kriteriene for det nye varehuset.

– Viljen til å utvide er så absolutt tilstede, vi har nå funnet flotte lokaler med bra naboskap og gode parkeringsmuligheter som oppfyller våre kriterier. At flaten er stor nok til å romme hele sortimentet er selvfølgelig et must. Vi har store planer om å fortsette utviklingen også utover den planlagte ekspansjonen, og følger hele tiden med på nye lokaler som kan passe våre krav, avslutter Erlend Kramer.

I løpet av 2018 åpner Rusta nye varehus på Jæren, Orkanger, Narvik og Tromsø. Til sammen vil Rusta telle minst 28 varehus i Norge innen årsskiftet.

(Visited 810 times, 1 visits today)