En ny alarmstasjon med høyt sikkerhetsbehov satte krav til både bygg og byggeier.

– For oss var det viktig at lokalene kunne huse en alarmstasjon og at det var kort avstand til kollektivtilbud. En sertifisert alarmstasjon stiller en rekke krav til bygget, og ekstra tilpasning i lokalene. Det har vært en god prosess, der begge parter har tenkt langsiktig og konstruktivt, sier Ove Løvik, Business Improvement i Verisure.

Verisure er Norges og Europas ledende leverandør av brann- og innbruddsalarm som er profesjonelt overvåket.  Cirka 300 ansatte har tilhørighet på det norske hovedkontoret på Skøyen, hvor tohundre jobber derfra fast. Da selskapet skulle på jakt etter nye lokaler hadde de flere kriterier som måtte oppfylles. I Portal Skøyen fant de det de trengte. Utleiemegler for gårdeier Malling & Co har bistått i prosessen med å legge til rette for Verisure i de nye lokalene.

Arealeffektivitet

I de gamle lokalene hadde Verisure en blanding av cellekontorer og åpent landskap, spredt i ulike seksjoner.

– I de nye lokalene ønsket vi et arealeffektivt og åpent landskap med gode arbeidsplasser for alle ansatte, og flere sosiale soner. Vi sitter mer samlet nå og har en trapp i lokalet som gjør internkommunikasjonen bedre. Selv om vi har færre kvadratmeter enn før har vi fått bedre standard og økt fleksibilitet. De ansatte er veldig fornøyde med hvordan lokalene fungerer, sier Løvik.

Portal Skøyen ligger rett av E18, vestover ut av Oslo, med bussholdeplass rett utenfor døren. Byggets geometri og planløsninger er ifølge gårdeier opp mot hundre prosent mer effektive enn tilsvarende bygg, og selv med store fellesarealer er fellespåslaget lavt. Det gir kostnadseffektive lokaler.

– Det er mange virksomheter som ønsker å sitte vest i Oslo, og det gjør selvsagt noe med arealprisen. Portal Skøyen skiller seg ut både med effektive kontorlokaler og unike fellesarealer, men også i forhold til hva leietaker får for prisen. Her er det mulighet til å få kostnadseffektive lokaler etter ønske, samtidig som beliggenheten er attraktiv, sier Thomas Bagn hos Malling & co.

Særegent for bygget er et moderne fellesareal og atrium hvor en site manager ønsker velkommen. Vedkommende kan ordne en rekke praktiske ting for leietakerne, som bilvask, skjorterens og møteromsbookinger. Et stort profesjonelt kjøkken serverer sunn og sesongbasert mat, og baristaen i kaffebaren sørger for fersk og god kaffe. Topp moderne treningsutstyr finnes i treningsrommet slik at dagens økt gjøres unna uten reisetid til treningssenteret.

(Visited 628 times, 1 visits today)