Den seneste tiden har stadig flere aktører kastet seg inn i markedet for å lage appbaserte tjenester og løsninger for leietakere. Smedvig Eiendom har gått sammen med Nils Olav Nergaard, Petter Alfsen og Simen Malmin om å etablere IT-selskapet Veni AS. Det nye selskapet har store ambisjoner om å levere et bredt spekter av tjenester, egenutviklede produkter og infrastrukturløsninger til en rekke bransjer. For bygge- og eiendomsbransjen vil det bli satset på smartbygg og løsninger for både gårdeiere og leietakere.

Blant annet kan det bli utviklet apper for overtidsmat, bestilling av skjorterens, parkering, treningssenter og andre tjenester som leietakere og deres ansatte har behov for.

Ny app

Men Veni er ikke alene om å se i den retningen. 4Service Gruppen, som blant annet eier kantinevirksomheten De 3 Stuer, har utviklet en ny app.

– Vi ser på hva brukeren trenger for å benytte denne løsningen hver dag i bygget sitt. Et eksempel er ved betaling i kantinen. Man kan slippe kantinekort og heller betale direkte i appen. Man kan også gjøre møteromsbooking direkte i appen, sa Rønhovde da Estate Nyheter nylig intervjuet Rønhovde under eiendomsmessen MIPIM i Cannes.

Man kan også bruke appen utenfor bygget. Ifølge Tor Rønhovde kan man bruke den til å kjøpe mat og man kan også legge inn andre leverandører i appen.

– Man kan velge å kjøpe ulike tjenester gjennom appen, for eksempel matprodukter, renholdstjenester eller andre tjenester, sier Rønhovde.

Appen vil også «huske» hva man har kjøpt tidligere, slik at den foreslår den samme kaffen som ble kjøpt dagen før.

Flere aktører

Også andre aktører har tilbudt bedrifter tjenester gjennom en app. En av de nye tjenestene som tilbyr firmalunch, er Food Farm. Konseptet er at bedriftene registreres i Food Farm, og så bestiller hver ansatt sine egne lunchmåltider for uken gjennom en app. Bestillingen leveres så på arbeidsplassen til avtalt tid.

Food Farm er foreløpig bare aktiv i Oslo, men de har landet 16 forskjellige partnere som kan tilby 482 forskjellige matretter. Blant partnerne er Burrito Project, vegetarmatrestauranten Fresko, Prince Lunchbar og susghistedet Sakee.

Varmeapp

I Sverige har Vasakronan utviklet en app som tar for seg hva man selv kan gjøre for å påvirke varmen på kontoret. Appen, som har fått navnet Lagom Varmt, stiller flere spørsmål til brukerne. Blant annet om du står eller sitter på jobben, hva slags klær du har på deg og om du sover godt om natten. Alt dette påvirker nemlig kroppstemperaturen. Tanken er at hva som oppfattes som passe varmt er individuelt, og at appen skal fungere som et verktøy for å hjelpe folk med å få sitt optimale inneklima.