– Vi ser for oss mange muligheter i Drammen, sier administrerende direktør Anders Bjerke i Oslo-selskapet Totalreform som er ledende innen bedriftsflytting.

Bjerke var en del av en hel delegasjon med søkemeglere fra Oslo og Akershus som besøkte Drammen i forrige uke. Bakgrunnen for at et tyvetalls søkemeglere fra Oslo, Bærum og Asker kastet seg på det samme toget var en invitasjon fra Kontordestinasjon Drammen 2025(KD25), et samarbeidsprosjekt som handler om å gjøre byen mer attraktiv for kontorbedrifter.

Det konkrete formålet med selve ”togutflukten” var å vise utenbys meglere de nyeste eiendomsprosjektene i byen og samtidig gjøre de besøkende oppmerksomme på Drammens  kvaliteter. I tillegg fikk meglerne også stifte nærmere bekjentskap med de store konsulentmiljøene i byen.

– Mer akseptabelt å leie i Drammen

Seniorrådgiver Christian Valdem i Akershus Eiendom ble positivt overrasket over det han fikk se.

– Vi har jo allerede jobbet med en del prosjekter her i Drammen, og nå begynner det å dukke opp noen kontorbygg av bra størrelse som absolutt konkurrerer med både Oslo-markedet og de andre store regionene. Det er heller ikke tvil om at det har blitt mer og mer akseptabelt for store aktører å leie lokaler i Drammen, og samtidig så virker det som at næringslivet i byen fungerer bedre enn på lenge, påpeker Valdem.

Det er Næringsforeningen i Drammensregionen som koordinerer KD25-aktivitetene, og prosjektleder Cecilie Bjørgan Brunsell er veldig fornøyd med responsen på ”megler-stuntet”.

– Vi gjennomførte det samme i fjor, og flere av de som var med da kom også tilbake i år for å hente nye impulser. I tillegg til de mange prosjektene, planene, mulighetene og den offensive byutviklingen fikk vi også vist fram at Drammen ikke bare er en veldig tilgjengelig by geografisk, men også i forhold til den kompetansen mange selskaper er på jakt etter.  Vi har allerede mange ” kloke hoder”, og nå arbeider vi intenst for å få enda flere ”kloke hoder”,  investorer og bedrifter til Drammen, sier Brunsell.