– Lokalene i Indekshuset var i særklasse best egnet. Vi sjekket mange muligheter, og er særdeles fornøyd med å lande midt i smørøyet på Solli plass neste sommer, sier Tønnes Ingebrigtsen, gründer og daglig leder i mnemonic. Han tar med seg 200 ansatte når selskapet flytter inn i 5.900 kvadratmeter lokaler 1. august 2019. Selskapet ble etablert i 2000, og er blant de verdensledende på cybersikkerhet. Når mnemonic flytter inn i fem etasjer på Indekshuset, er det sagnomsuste bygget fullt utleid.

–I praksis hjelper vi norske og internasjonale virksomheter med å finne og lempe ut ulike typer angripere fra datasystemene deres, sier Ingebrigtsen om selskapets kjernevirksomhet. De flytter fra Wergelandsveien, og lokalene i Indekshuset ble totalrenovert for noen år siden. Beliggenhetvar et sentralt argument for de mange unge, skarpe ansatte i mnemonic. Her blir det kort vei til absolutt alt, og tre minutter til kollektivknutepunktet Nationaltheatret. Ifølge Ingebrigtsen har dialogen med Höegh Eiendom gått på skinner. Det har vært en stor glede å samarbeide med en profesjonell utleier om en avtale begge parter er tilfreds med.

 En positiv prosess

–Vi er selvsagt svært fornøyd med å få et spennende selskap i en voksende bransje på plass i Indekshuset neste år. Vi fant tonen fort, Eiendomshuset Malling var leietakers representant i prosessen, og vi har hatt solid bistand av både Akershus Eiendom og Malling, sier utleiesjef Hans Olav Johannessen i Höegh Eiendom. Han legger til at det skal gjøres grep utvendig på Indekshuset, vestibylen skal pusses opp og det kommer også en helt ny restaurant i bygget.

–Det har vært en god prosess, der begge parter har tenkt langsiktig og konstruktivt. Vi er glade for å få mnemonic inn i Indekshuset neste sommer. Vi ser også at det å være et privateid eiendomsselskap med alle tjenester inhouse er et konkurransefortrinn i sånne prosesser. Nå gleder vi oss til å jobbe videre med Indekshuset og Solli plass slik at det blir et enda bedre miljø for våre leietakere, men også mennesker som ferdes og benytter området daglig, sier Eirik Thrygg, administrerende direktør i Höegh Eiendom.