– Vi er veldig fornøyd med at første del av Eiker Næringspark allerede er fylt opp. Vi startet jo å bygge på «spekk», altså uten å ha sikret oss leietakere på forhånd. Den store interessen fra andre deler av Østlandet viser jo bare at dette området vurderes som sentralt og med god logistikk. Fakta er jo at fra Hokksund kan nå 17,5 millioner mennesker innenfor en radius på åtte timers bilkjøring, sier Morten Hotvedt, administrerende direktør i Vestaksen Eiendom.

Leietakerne som har fylt opp de 8.500 kvadratmeterne er kosmetikk-kjeden Loco AS som har flyttet lager og virksomhet fra Oslo til Hokksund, Norsk Jernbanedrift AS som har flyttet lager og utstyr fra Porsgrunn og ansatte fra Drammen og Norsk Bokdistribusjon AS som har samlokalisert både sine egne og Notabenes avdelinger i Nedre Eiker og Rjukan til Eiker Næringspark.

– Rivende utvikling

De to eierne av Eiendomsselskapet Vestaksen Eiendom i Drammen; gründerne Terje Stykket og Rune Isachsen, har stor tro på Eiker som vekstområde, og i 2014 kjøpte de restene av Eiker Næringspark som hadde stått tomt etter en storbrann.  Når den nye næringsparken er ferdig utbygget vil den bestå av fire nybygg med totalt 18.000 kvadratmeter med utleiearealer.

– Det har uten tvil vært en rivende utvikling i lager- og logistikkmarkedet i Hokksund og Øvre Eiker. I 2016 var det over 20.000 kvadratmeter med lagerareal som var ledig i kommunen, mens det i dag bare er et par tusen kvadratmeter gjenstående. En medvirkende årsak, foruten den fordelaktige beliggenheten transportmessig, er nok presset på areal i byområder der det satses på byutvikling og boliger. Dette gjør at arealkrevende bedrifter må søke seg om etter andre lokaler og områder. I en by som Drammen er det svært få som kan tilby arealer over 5.000–8.000 kvadratmeter slik man nå har kunnet gjøre i Øvre Eiker, påpeker megler Line Torgersen i Realist Næringsmegling.

 Sentralt og effektivt

– Det er mer kostnadseffektivt å drive fra Hokksund enn i Oslo. Nå har vi fått har god plass i nye og moderne lokaler, og i forhold til logistikk så ligger området helt perfekt til, sier Vidar Solberg, logistikksjef i Cosmetic Group som eier Loco-kjeden.

Han får støtte av lagersjef Roy Johansen i Norsk Bokdistribusjon som disponerer over 2.000 kvadratmeter og frakter ut flere hundredetusen bøker fra lokalene i året. I tillegg til bøker for Norsk Bokdistribusjon oppbevares alle andre varene til Notabene-butikkene rundtomkring i landet.

– Vi er avhengig av sentrale og godt isolerte lokaler med stor takhøyde. Det har vi fått her i Hokksund, sier Johansen.

Bjørn Leirmo i Norsk Jernbanedrift er fornøyd med at lokalene ligger sentralt i forhold til både ansatte og kunder.

– Og så hjelper det jo også med direkte utsikt til togene som passerer rett forbi, smiler Jernbanedrift-prosjektlederen.

 

 

 

(Visited 414 times, 1 visits today)