Galleriet åpner i begynnelsen av april 2018 og skal være på Tjuvholmen i en 6 måneders periode. Museet skal holde hus i Tjuvholmen Allé 25 – vis a vis Tjuvtitten og Astrup Fearnley Museet, med Peder Lund, Gerhardsen Gerner, Galleri Haaken samt Gallering Semmingsen som nærmeste naboer.

– Vi er veldig glade for å få inn Barnekunstmuseet på Tjuvholmen. Som mange vet har Tjuvholmen siden start blitt kalt kunstbydelen, og vi synes at Barnekunstmuseet absolutt er komplimenterende til Tjuvholmen Skulpturpark, eksisterende gallerier og Astrup Fearnley Museet.
At barnekunstmuseet planlegger flere gode aktiviteter for barn, unge og barnefamilier ser vi på som en ekstra bonus. Vi har allerede Rasmus-klubben på Astrup Fearnley Museet med gode kunstrelaterte tilbud og aktiviteter for barn, og med Barnekunstmuseet får vi et enda bredere kulturtilbud rettet mot barn og unge, sier Kenneth Olsen, eiendomssjef i Selvaag Eiendom.

Synliggjøring

– Vi ser frem til etablering av pop-up galleri på Tjuvholmen. Vi har et tilrettelagt tilbud for familier med barn og ungdom, og bedre tilgjengelighet og mer sentral beliggenhet på Tjuvholmen vil gi oss en gylden mulighet å synliggjøre vår virksomhet i langt større og bredere grad enn i dag, sier Angela Goldin, daglig leder av Det Internasjonale Barnekunstmuseet.

– På Tjuvholmen skal alle besøkende oppleve gode mat- og vinopplevelser, kunst og kultur. Vår kunst-kluster på Holmen består i beste velgående og vi er stolte av å kunne sette et nytt museum på kartet i vår ”kunst-by”, legger Olsen til.