Microsoft Norge flytter 200 utviklere fra Torggata og en markedsorganisasjon på 350 medarbeidere fra Lysaker til Bjørvika. De nye kontorene blir på 9 600 kvadratmeter, fordelt over tre etasjer. PwC vil også få lokaler i tilsvarende størrelse. 19.000 m² kontorlokale er nå utleid. Kun ett lokale på 1630 m² i 5. etasje er fortsatt ledig.

– Vår visjon er å gjøre Bjørvika til Norges mest attraktive område, og vi ønsker leietakere som står for innovasjon og kvalitet. Microsoft og PWC passer perfekt inn her, og vi er stolte over at de valgte Eufemia, sier Rolf Thorsen, adm. direktør i Oslo S Utvikling. De står bak både det nye kontorbygget, Barcode og en rekke boligprosjekter i Bjørvika.

Spor av historien
Kontorbygget Eufemia er tegnet av A-lab, som også har tegnet flere av byggene i Barcode. I tillegg sto de bak hovedgrepet i den totale planen for Barcode.
– Eufemia vil bli et nytt og viktig treffpunkt i Bjørvika. Her møtes det moderne og det gamle Oslo, Barcode og Middelalderparken, innfarten til Oslo by og Dronning Eufemias gate, sier Geir Haaversen, arkitekt i A-lab.
Den åtte etasjes bygningen bygges i tegl, med partier kledd i gyllent metall. Hele bygget vil ha spor av historiske fortellinger som subtilt kan oppdages i bakken, i gulvet og på fasaden.
– Vi har valgt å dele bygget inn i tre deler for å bryte opp skalaen i området. De tre delene har forskjellige vindusretninger som gir en helt egen identitet: Storbyen, middelalderparken og fjorden. For å ta den unike beliggenheten innover i huset, har etasjene ulike dimensjoner på vinduene. Dette gjør at hver etasje oppleves unik, sier Haaversen i A-lab.

Aktivitetsbasert
Eufemia får store gulvflater i hver etasje. Arealene vil derfor egne seg både til aktivitetsbaserte løsninger, eller til mer ordinære kontorer og landskapsløsninger.
– Lokalene er veldig fleksible og kan tilpasses de fleste behov. Arealene kan for eksempel deles opp i soner for prosjektarbeid, individuelt arbeid, kreative prosesser og møtevirksomhet. sier Ole Christian Iversen fra Akershus Eiendom, som er ansvarlig for utleie av kontorene.
I alle etasjene er det sosiale soner med kaffebarer og sittegrupper for uformelle møter, i tillegg til større møterom.
– Hvis du vil leie deg inn i et fremtidsrettet bygg med Oslos beste beliggenhet, er det bare å ta kontakt, sier Iversen, som regner med å få på plass naboen til Microsoft i løpet av kort tid.