– Vi åpner det største og mest sentrale innovasjonshuset i København noensinne, Matrikel1 på Højbro Plads, sier Anders Mjåset, gründer av The Creators Community.

Mai 2018 åpner 3.600 kvadratmeter for Danmarks ledende skapere på tvers av næring og bakgrunn, med hovedvekt på gjennomføringsevne og vekstambisjoner. Hensikten med huset er å skape en plattform hvor ti tusenvis av skapende mennesker kan dele kunnskap og tjenester, bygge nettverk, inspireres og jobbe.

– Vi inviterer folk som har dyp praktisk erfaring med å bygge opp egne prosjekter, uavhengig av om det er vekstgründere, kunstnere, kreatører eller investorer. Vi er entreprenører selv, og forstår viktigheten av å legge til rette for de som kan å skape ting – ikke bare snakker om det. Å realisere store visjoner er personlig og profesjonelt utfordrende på et nivå en ikke forstår uten å selv gjøre alt arbeidet som må til. Personer som har realisert gode prosjekter har en unik evne og innsikt som vi vil bygge opp under, og derfor lager vi et unikt bygg og nettverk for denne gruppen, sier Mjåset.

I innovasjonshuset Matrikel1 vil en få tilgang til fleksible arbeidsområder, lounge, møterom, vinbar, kafé, fasiliteter med kapasitet på 400 arrangement i året, og viktigst: den mest spennende møteplassen for skapende mennesker i Danmark.

Møteplass for kreative sinn

Sotheby’s direktør, Nina Wedell-Wedellsborg, tror Matrikel1 vil være viktig for hennes arbeid.

– Jeg liker å vise mine gjester det aller beste når de besøker Danmark, og på Matrikel1 kan du ha private møter, men du kan også møte andre entreprenører innen ulike fagområder – noe som er et spennende aspekt. For København er det viktig og på tide at de kan tilby en møteplass for kreative sinn, sier Wedell- Wedellsborg.

I november 2016 fusjonerte MESH med det som i 2017 ble kåret til «Best coworking space in the Nordics», Founders House i København, med den tilhørende Startup Village. Nå lanseres moderselskapet The Creators Community, og i mai åpner selskapets tredje innovasjonshus: Matrikel1, på Højbro Plads. Nye steder er allerede under planlegging.

– Den digitale generasjonens måte å jobbe effektivt på, og vår måte å inspireres på, er annerledes enn våre foreldres analoge generasjon. Måten vi tar til oss informasjon og hvordan vi lærer er betinget av det digitale. Et cellekontor i et dødt kontorbygg fungerer ikke for de nye arbeidstakerne. Gründere lager nå sin egen infrastruktur som passer den moderne arbeidstaker. The Creators Community legger til rette med fysiske bygg, nettverk og tjenester som korrelerer med de nye arbeidstakernes måte å tenke på, forklarer Mjåset.

Gjennom The Creators Community driver entreprenørene 16.000 kvadratmeter i København og i Oslo med medlemmer som Kahoot!, Vivino, Realm, Douchbags, Spotify, Snapchat og mange av de største venture selskapene i Norden.