Den offentlige plassen i bygget skal så og si dobles, og Snøhetta forvandler et 80-talls bygg til en livlig, gjennomsiktig gatefront. Arkitektkontoret har fått i oppgave å redesigne det postmodernistiske bygget som ligger på 550 Madison Avenue. Oppussingen er det første store prosjektet i New York Citys East Midtown, siden oppussingsplanen for området ble godkjent tidligere i år. Mens den gjenkjennelige toppen av bygget forblir en del av New Yorks skyline, vil det nye designet forvandle byggets nederste etasjer til en innbydende gatefront, og utvide den livlige aktiviteten til Madison Avenue videre sør til 55th Street. Det nye offentlige rommet vil nesten dobles i størrelse for å skape en frodig utendørs hage for allmennheten. Snøhettas design vil oppdatere bygningen med toppmoderne systemer og puste nytt liv i bygningens forretnings- og kontorlokaler.

Åpenhet

Bygget er opprinnelig tegnet av Philip Johnson, og er formelt kjent som AT&T-bygget, og deretter Sony-bygget. Det er i utgangspunktet tegnet som et enebrukerbygg, men har flere leietakere i dag, og fungerer som et verdenshovedkvarter for flere av selskapene. Siden Sony Corporation flyttet ut for mer enn ett og et halvt år siden, har flere etasjer blitt ledige. Derfor skal bygningens redesign moderniserer lokalene for å imøtekomme de moderne behovene til nye leietakere, med fokus på høy kvalitet, førsteklasses detaljhandel og restauranter. Den oppgraderte 550 Madison har som formål å være ledende for kommersielle oppussinger av næringsbygg i fremtiden, med fokus på bærekraft, sunne materialer og velvære.

Med det oppdaterte designen blir steinfasaden delvis erstattet med en bølgende glassvegg, som skal vise aktiviteten i lobbyen, atriumet og de to første nivåene av bygningen vil bli en del av den pulserende energien på gaten. Som en del av renoveringen ønsker Snøhetta å lage en utendørs hage, noe som gir et frodig landskap med trær og planter – et friskt innspill til urbane Manhattan. Hagen oppfordrer til en rekke opplevelser: lunsjmøter, å sosialisere og steder for rekreasjon.

 

 

(Visited 589 times, 1 visits today)