Suksessen Kontorhuset opplever i Drammen utvides nå til Asker, hvor konseptet åpner sitt tredje profesjonelle kontorfelleskap i 2018. Med under 100 meters gangavstand til togstasjonen ligger det an til kamp om plassene i lokalene på 1.500 kvadratmeter.

Etter å ha åpnet sitt andre kontorhus på Strømsø Torg sentralt i Drammen tidligere i høst, utgjør Kontorhuset allerede en fleksibel og moderne arbeidsplass for 180 mennesker i ulike bransjer.

Oppdaget av de store

Og det er rift om plassene. Nøkkelen til Kontorhusets attraktive miljø ligger i den brede sammensetningen av både små og store aktører i lokalt og nasjonalt næringsliv.

– For oss er det en strategisk, markedsorientert beslutning å være tilstede. Et ynglende og kreativt forretningsmiljø gir spinoff og muligheter som vi ønsker å være en del av, sier divisjonsdirektør Geir Hagehaugen fra HR Prosjekt.

Sammen med selskaper som Bane NOR, revisjonskjempen BDO og det skandinaviske advokatfirmaet Nordia Law, høster den landsomfattende aktøren innen prosjektledelse nå fruktene av tilstedeværelsen på Kontorhuset.

Unike synergieffekter

De store selskapene har plukket opp en internasjonal trend, som har kommet langt i storbyer over hele verden. Det handler om nettverk og relasjonsbygging, og dra veksel på verdifull kompetanse i et fruktbart miljø på tvers av bransjer.

– Bedrifter som allerede har godt etablerte kontorer i byen ser at alle disse fordelene gir dem et fortrinn. Synergieffekten skaper noe unikt, som ikke er mulig å skape andre steder, sier daglig leder i Kontorhuset, Hakon Lærum.

Han er nøye på å ivareta den rette sammensetningen blant leietakerne for å oppnå maksimale utviklingsmuligheter i «smeltedigelen».

– I en åpen kontorstruktur ligger alt til rette med et pulserende og motivert miljø, sier Lærum.