Bryn-Helsfyr-området har startet en storstilt forvandling til en mer levende, bærekraftig del av Oslo og Hovinbyen. Eiendomsaktørene i området samarbeider om å kommunisere neste kapittel av områdeutviklingen for et bredere lag av Oslos befolkning.

Bryn-Helsfyr har en stolt historie som et av hovedstadens viktigste næringsområder. Nærheten til sentrum, Alnaelva og Norges første jernbane trakk industri, arbeidsplasser og mennesker hit allerede i 1850-årene. Siden det har det gradvis utviklet seg til et av Oslos største kontorområder, med byens beste tilgjengelighet via kollektivt, sykkel og vei og tusenvis av kunnskapsbaserte virksomheter og ansatte.

Nå jobber byplanleggere og private utviklere med å videreutvikle Bryn-Helsfyr til en levende del av Oslo og Hovinbyen – der man kan både jobbe, bo, leve og oppleve.

Et område i vekst

I august åpnet både Brynseng skole og Valle Hovin Videregående skole, to nye og moderne skoler i Bryn-Helsfyr-området, sine dører for elevene. Nye Vålerenga kultur- og idrettspark sto også ferdig i slutten av august. Foruten nye Valle Hovin videregående skole omfatter den blant annet fotballstadion for over 17.000 tilskuere der de første topp- og eliteseriekampene ble spilt 9. og 10. september, et stort utvendig publikumstorg og nye servicetilbud – og en ny barnehage som åpnes på nyåret 2018.

Like ved Vålerenga kultur- og idrettspark utvikler Selvaag Bolig boligprosjektet Hovinenga med totalt cirka 355 boliger i fire blokkhus. De første byggetrinnene er utsolgt og under oppføring. Hele prosjektet med fire blokker skal etter planen stå ferdig i 2020, og vi huse cirka 800 beboere.

Samtidig er flere andre boligprosjekter på det som totalt kan bli over 500 nye boliger under bygging, planlegging eller regulering i Bryn-Helsfyr-området.

Nye næringsbygg

Eiendomsaktørene i Bryn-Helsfyr-samarbeidet bygger og planlegger for tiden en rekke nye, topp moderne eiendommer på Bryn og Helsfyr – med totalt over 150.000 kvadratmeter nye kontor- og servicearealer. Det er den siste tiden inngått store leieavtaler i, og igangsatt bygging av, flere av de nye prosjektene. En fellesnevner ved mange av prosjektene er at de utvikles for å bidra til et mer levende og publikumsvennlig område med flere servicetilbud, grønne fellesområder og mer liv på gateplan.