Arbeids- og velferdsdirektoratet (Avdir) er i ferd med å samlokalisere organisasjonen og har vært på jakt etter lokaler i over ett års tid. Nå er det klart at de flytter til Helsfyr, og følger dermed etter offentlige leietakere som Statens legemiddelverk, Skatteetaten og Omsorgsbygg.

Avdir har signert en leieavtale på til sammen 20 600 kvadratmeter i Fyrstikkalléen 1. Innflytting blir i 2020. Thomas Bagn, partner og rådgiver i Malling & Co Næringsmegling, har vært rådgiver for utleie av eiendommen.

– Vi mener Helsfyr er en god kontorbeliggenhet, og et attraktivt område for offentlige aktører. Den inngåtte leiekontrakten med Arbeids- og velferdsdirektoratet er stor og viktig for JB Ugland, og vi ser frem til å samarbeide med leietaker om å skape et moderne og godt kontorprosjekt, sier adm.dir. i JB Ugland Eiendom, Bjørn Vedal.

Ett helt bygg ledig

JB Ugland Eiendom er største eier av eiendommen, og utvikler nå til sammen 39 000 kvadratmeter i Fyrstikkalléen 1-3. Prosjektet består av tre nye kontorbygg med sammenvevde fellesarealer. Arbeids- og velferdsdirektoratet skal leie to av byggene. Nå arbeider JB Ugland Eiendom og Malling & Co Næringsmegling med å finne en eller flere leietakere til det siste av de tre byggene.

Navdir var ute etter fleksible lokaler med nøktern, moderne standard. Det var ønskelig med god arealutnyttelse, noe som det nye bygget kan tilby. Opprinnelig søkte Navdir etter 25 000 til 35 000 kvadratmeter.