Den desidert største endringen er at restauranten Fru K sjekker ut av hotellet. Fru K har vært en av hovedstadens mest lysende restaurantstjerner helt siden åpningen i 2013. En del av forklaringen er at en av de viktigste bakmennene på matsiden, kjøkkensjef Johan Laursen, gir seg.

– Det er riktig at Johan slutter etter snart fem år på THE THIEF, hvor han har vært med på å bygge opp både Fru K og Thief Foodbar. Når han nå gir seg, mener vi at det også er på sin plass at vi tar farvel med Fru K, sier driftssjef Daniel Franzén.

THIEF FOODBAR

– Med stadig nye konsepter som åpenbarer seg, med nye metoder på matsiden og et vell av nye trender, er det avgjørende å tilpasse seg nåtidens restaurant-scene. Derfor har vi bestemt oss for å stenge Fru K og heller revitalisere THIEF FOODBAR som vår eneste restaurant, forteller Franzén videre.

Med kun én restaurant på THE THIEF vil fokuset utelukkende rettes mot den tidligere lillebroren.

– Nå ser vi store muligheter, alt av ressurser legges i THIEF FOODBAR. Det har vært en utrolig økning i interessen rundt matbar-konseptet og vi er sikre på at ved å fokusere 100 prosent på én restaurant, vil det føre til økt kvalitet og enda bedre gjesteopplevelser i tiden som kommer.

 Nordiske røtter

Nyheten THIEF FOODBAR vil lansere sin nye meny 15. oktober og det skal fortsatt satses tungt på de nordiske røttene, men med et noe bredere utvalg. David Taylor er ansatt som ny kjøkkensjef etter Johan Laursen. Taylor har et langt og inderlig kjærlighetsforhold til kokkefaget. Her finner du blant annet Maze by Gordon Ramsey, Grace i Chicago (***), Momfuku KO (**) i New York og Maaemo i Oslo (***).

Taylor starter 9. oktober og har følgende visjon:

– Det er en enestående mulighet å få bli en del av dette utrolige teamet på THE THIEF. Her jobbes det ikke bare for være et av de ledende hotellene på verdensbasis, men også for å definere hva som er best. Jeg er både ydmyk og henrykt over å få bli med på denne reisen, sier Taylor.

Kjent fjes i baren

Den nye kjøkkensjefen er ikke den eneste tilveksten hotellet har sikret seg. Også på barsiden har Nord-Europas beste hotell sikret seg en stjerneressurs. Mathias Alsén er nemlig ansatt som barsjef på THIEF BAR. Og den svenske 31-åringen er absolutt ingen novise i verken Oslo, eller Oslos barmiljø. Han har bodd i byen siden 2009 og har lang erfaring i både bar- og restaurantbransjen. Så sent som i 2015 tok han seg til verdensfinalen i cocktail-konkurransen Bacardi Legacy, hvor han representerte Norge i finalen i Sydney.