Det er Syklistenes Landsforening som gir honnør i form av den første gullplaketten til en Sykkelvennlig arbeidsplass. Det er mye som kreves for å få denne utmerkelsen, men Aventor mener investeringene er vel verdt det, når resultatet blir at flere sykler til jobben.

– Jeg håper sertifiseringen vil bidra til økt stolthet blant de ansatte og gjøre dem enda litt mer motivert til å sykle til jobb, sier administrerende direktør Øystein Thorup.

De ansatte er sikret sykkelparkering, gratis håndklær i garderoben og egen sykkelpleiestasjon.

Miljøkoordinator Anne Danielsberg i Avantor har ledet prosessen med sertifiseringen av Avantor som Sykkelvennlig arbeidsplass og var til stede da Syklistenes Landsforening og FutureBuilt som samarbeidspartner lanserte tjenesten i Oslo rådhus i april i år.

Hun påpeker at all trafikkøkning i Nydalen skal tas med sykkel, gange og kollektivtrafikk. Dette er for øvrig i tråd med rammene for byvekstavtalene i landets største byområder. Danielsberg er opptatt av å gjøre sykling så alminnelig som mulig, som en praktisk og miljøvennlig transportmåte i hverdagen.

Raskere enn å ta T-banen

– Vi må bli litt mer danske og kunne sykle i det daglige uten å måtte skifte til sykkelklær, sier hun.

Tilretteleggingen som hun har bidratt til, var helt avgjørende for at Geir Vaagan begynte å sykle til jobb. Tilbud som sykkelpleiestasjon i garderoben, vaskeplass for sykler og låsbare garderobeplass til hver enkelt er viktig.

– Jeg har prøvd meg på sykling til jobben tidligere, men da var det mye dårligere tilrettelagt. Da jeg så garderobefasilitetene her, ble det avgjørende for at jeg begynte å sykle igjen. Hele logistikken blir så mye enklere når alt ligger til rette slik som her, sier 58-åringen.

Før sommerferien ble det 100 mil på sykkelen fra Bærum til Nydalen. Og han regner med at han vil tilbakelegge like mange mil på sykkelsetet i løpet av høsten. Turen tar 40 minutter hver vei.

– Det er gratis trening! Og så går det fem minutter raskere enn når jeg tar T-banen, understreker Vaagan.