Media City Bergen har ikke bare fått på plass en rekke mediebedrifter, også flere teknologiselskaper har flyttet inn og flere er på vei. Teknologiselskapet Vizrt, mest kjent for grafikkløsninger til alle verdens tv-selskaper, er allerede på plass. Også Deloitte, som er mest kjent for som en revisor og juridisk rådgiver, men som også har en fot godt plantet i teknologibeddet, er på vei inn.

Nå rykker altså også IBM inn som teknologipartner. 60 av deres ansatte skal flytte inn i bygget som åpnet dørene i august.

Sigvald Sveinbjørnsson er redaktør for Bergensavisen. De er allede på plass i bygget. Han sier til Digi.no at den nye medieklyngen kan bli en døråpner for IT-bransjen og oppstartselskap i vestlandshovedstaden.

– Forhåpentligvis vil det gi mange flere muligheter til å finne nye markeder og til å komme opp med nye løsninger. Klyngen vil gjøre det enklere både for oppstartselskap og etablerte å finne muligheter og innsmett som kan bli lukrative. I Bergen opplever jeg at det er et godt miljø for å samarbeide på tvers av industrier. Og det er mye små selskap. Ofte kan det vært kort vei fra idé til utførelse, sier Sveinbjørnsson.