– Byggearbeidene i Grensen og Kirkeristen er et av mange prosjekter i Oslo sentrum fremover, sier kommunikasjonsrådgiver i Sporveien, Emilie Mejlænder, i en pressemelding.

Prosjektet i Grensen og Kirkeristen vil føre til noe redusert fremkommelighet i anleggsperioden, og har forventet ferdigstillelse i januar 2018. Prosjektet er delt opp i tre faser og hver fase vil være inngjerdet mens arbeidene pågår, med åpning for å krysse gatene ved eksisterende fotgjengerfelt.

På grunn av et annet oppgraderingsarbeid på strekningen Tinghuset–Tullins gate går det allerede buss for trikk for linjene 11, 17 og 18. Trikken går derfor ikke i Grensen i dag, og arbeidene vil ikke påvirke kollektivtrafikken ytterligere.

– Som del av Trikkeprogrammet vil det i løpet av en treårsperiode bli gjennomført omlag 30 små og store byggearbeider i Oslo. Noen er rene trikkesporoppgraderinger, mens andre prosjekter involverer arbeid med fortau, byrom og utskiftning av vann- og avløpsrør. Sporveien er tildelt ansvaret for gjennomføringen av Trikkeprogrammet, i tett samarbeid med Bymiljøetaten, Vann- og avløpsetaten, Ruter og Oslo Vognselskap, står det i pressemeldingen.