Området er oppgradert med ny infrastruktur og funksjonelle utearealer med en ny til området fra R22. Henning Sørlie, prosjektdirektør og faglig leder for marked i Anthon B Nilsen Eiendom, forteller at næringsparken er en spennende kombinasjon av industrieiendommer og innkvarteringsbygg.

– Vi har utviklet et av Norges flotteste kombinasjonsbygg (kontor og industri) for Sandvik Mining and Construction og Sika Norge. Bygget er på cirka 7.500 kvadratmeter, sier han og legger til at de nylig har overlevert et nytt og stort bygg til Staples.

Bygget er på 26.000 kvadratmeter og er Staples nye hovedlager rett utenfor Oslo.

– Lahaugmoen begynner nå å ferdigstilles, og den over 300 år gamle militærleiren er i ferd med å bli transformert til en moderne næringspark. Neste prosjekt på Lahaugmoen foregår på nabotomta til Staples. Det såkalte Blomsterbygget og skal huse et nytt sentrallager for Blomsterringen og Primaflor. Bygget skal stå ferdig ved desember 2017, sier Sørlie.

Andre leietakere i næringsparken er blant annet Haugenes Holding AS og Accelerator AS, som holder til i Lahaugmoveien 81 et nybygg (kombinasjonsbygg kontor, lager, verksted) på cirka 8.000 kvadratmeter som ble ferdigstilt og overlevert leietaker sommer 2016.

– Ved ferdigstillelse av Blomsterbygget har vi kun én tomt igjen for utvikling, men denne tomten er foreløpig en reservetomt og mulig ekspansjonstomt for et av de nyoppførte byggene. Således kan vi nå se på området ferdig utviklet hva gjelder industribygg. Den videre utviklingen av næringsparken vi fokusere på innkvarteringsbyggene, forklarer Sørlie.

 Tre nye innkvarteringsbygg

Anthon B Nilsen Eiendom er nå i gang med byggingen av tre nye innkvarteringsbygg. Hvert bygg er på cirka 850 kvadratmeter og går over to etasjer, inneholder 45 hybelrom, fellesrom og vaskerom.

– Per i dag har vi 359 hybler med eget bad og minikjøkken, hvor 224 av disse er i de opprinnelige byggene fra Forsvarets tid og 135 er i nyoppførte bygninger, sier Magne Ridderholt, prosjektdirektør i Anthon B Nilsen Eiendom.

Når Anthon B Nilsen Eiendom nå setter opp 135 nye permanente hybler, vil de ved årsskifte ha 494 innkvarteringshybler i permanente bygg på Lahaugmoen.

– Det første bygget skal stå ferdig i oktober 2017, det andre ferdigstilles i desember 2017, og det siste i januar 2018. Moelven kommer til å levere og gjøre alt grunnarbeidet, parallelt med produksjonen på fabrikken, sier Ridderholt, og legger til at nybyggene vil ha samme konsept og standard som de resterende byggene fra 2014.

Alle nybygg følger TEK10, har hotellstandard og energiklasse B grønn.

Det er i tillegg nylig inngått leieavtale om ytterligere 90 nye hybler, med en fleksibilitet for gårdeier i forhold til tidspunkt for oppføring. Totalt vil dette, i et perspektiv på 2 til 3 år, gi et volum på 584 innkvarteringshybler på Lahaugmoen. Dette tilsvarer nær 90 % av romkapasiteten i Oslo Plaza. Ridderholt ønsker ikke å kommentere investeringskostnadene på byggene.

– Innkvarteringshybelsegmentet er veldig spennende, da kommunene de siste årene er blitt strenge med oppsetting av midlertidige brakkerigger. Ved å sette opp permanente innkvarteringsbygg med gjennomtenkte kvaliteter får beboerne gode boforhold, og entreprenørselskapene kan tilby sine ansatte meget attraktive boenheter til en rimelig totaløkonomi, sier Ridderholt.

– I kontrast til mange dårlige og udokumenterte boforhold blant pendlere, er vårt konsept et godt bidrag til å redusere faren for sosial dumping. Den økende etterspørselen vi opplever er også et tegn på at dette opptar fler og fler bedrifter, fortsetter han.

Signert to nye leiekontrakter

Leiekontrakter for nybyggene som nå skal oppføres er signert med Con-Form AS og Veflen Entreprenør AS. Con-Form skal leie to av byggene.

– Vi begynner nå å få et stort volum av innkvarteringsbygg med lange leiekontrakter. Med de tre nybyggene vil vi ha utviklet et volum på 494 pendlerhybler fordelt på 15 bygg, sier Ridderholt.

Særlig de siste årene har Anthon B Nilsen Eiendom erfart økende etterspørsel av innkvarteringsbygg.

– Innkvarteringssegmentet oppleves å være relativt ukjent i meglerbransjen, og vi har derfor ivaretatt alt markedsarbeid og utleie selv, og med godt resultat. Vi har gjennom årene bygget opp en høy kompetanse om dette markedet, og samtidig utviklet et helhetlig konsept som har gitt god respons blant kundene, sier Ridderholt.

– Vårt innkvarteringskonsept legger til rette for et godt bomiljø for pendlerne hvor det foruten god standard på hyblene også legges vekt på kvaliteter i utemiljøet, sier han og legger til: «Vi er opptatt av rekreasjon, ikke bare gjennom kvalitet på hyblene, men også ved kvalitet i utearealene».

Ettersom mange av beboerne er der over helgen mener Ridderholt at det er viktig å tilrettelegge for livskvalitet utenfor hybelen, slik som tilgang til naturen.

For pendlere på Østlandsområdet

– Vi har fått en sterk posisjon i pendlerbolig segmentet. Der vi tilbyr moderne hybler av god kvalitet, skreddersydd for pendlere med arbeid i det sentrale Østlandsområdet, sier han.

Ridderholt påpeker også at de har utvidet servicetilbudet.

– Vår største leietaker er Lahaugmoen Innkvartering AS som vi har et godt og tett samarbeid med. Lahaugmoen Innkvartering AS drifter kantinen på området, og tilbyr alle måltider for de som ønsker det. Samtidig tilbys renhold, sengeskift og håndklær – dette er et tilbud som det er valgfritt for våre kunder å benytte seg av, sier han.

 Mulighet for utvidelse

Området er på 287 mål, og her kan Anthon B Nilsen Eiendom bygge ut cirka 100.000 kvadratmeter til sammen. Det pågår nå en prosess for å øke tillatt samlet volum for innkvarteringsboliger ytterligere.

– Her finner du virksomheter med synergi til hverandre, og en helhetlig næringspark med kvalitet. Lahaugmoen har bygg med store arealer, men er allikevel tett på hovedstaden, flyplass og togterminaler – hvilket gjør den til et ypperlig pendlerhjem også for mange store bedrifter, sier han.

For å få næringsparken dit den er i dag er det gjort en del infrastruktur grep: Dagens hoved adkomstvei og de interne hovedveiene i parken er oppgradert til kommunal standard, og et nytt stamnett for fjernvarme, vann, avløp, overvann, brannvann, høyspent og fiber er på plass.

– Det er nylig bygget en ekstra adkomstvei inn til Lahaugmoen som gir området en gjennomgående veiforbindelse, avslutter Ridderholt.