Nå skal Røverstaden puste liv i de tidligere lokalene til Club 7, Sardine’s og Stenersenmuseet. 4.000 kvadratmeterne under Oslo Konserthus, skal fylles med film, musikk, design, fotokunst, god mat og drikke. Konsertscenen skal huse opp mot 900 gjester, og det blir publikumsrettede aktiviteter. Fasaden mot Munkedamsveien skal åpnes, og her blir det en restaurant.

DNB Næringsmegling AS har sammen med Oslo Konserthus jobbet med utleien og konseptet på nye Røverstaden. De har leid ut hele huset, og onsdag 28. juni ble det offisielt at det skal hete Røverstaden.

– Vi har holdt på en stund, siden Stenersenmuseet flyttet ut i 2016. Vi har vært veldig opptatt av å få inn de riktige brukerne, og ikke bare leie ut til kommersielle aktører. Dette er noe området trenger, og det vil være et godt bidrag til Konserthuset – som nå skal få et bredere og yngre publikum, sier Ingrid Elisabeth Moe, eiendomsrådgiver i DNB Næringsmegling AS.

Moe forteller at bygget skal fylles med kreative krefter, som skal skape liv og røre.

– En stor del av brukerne vi har leid ut til har vært med i hele prosessen, og vært gode sparringspartnere. Jan Vardøen er én av dem. Han blir en storbruker og skal ha store deler av toppetasjen og mellometasjen, der han gjennom filmsenteret Oslo16 skal bidra til økt norsk filmproduksjon. Her kan filmarbeidere få adgang til utstyr, klippe- og opptaksrom og generelt få god støtte og mentorhjelp, sier hun.

Det er arkitektkontoret Spacegroup som har tegnet Røverstaden, og Oslo Prosjektadministrasjon som har prosjektoppfølgingen. I inngående runder ble flere kreative miljøer dratt inn som sparringspartnere, blant annet Grape Arkitekter, som bisto med en innledende mulighetsstudie.

Et tredje ben

Konserthuset skal selv drive Klubben i Røverstaden, som skal komplettere Store og Lille sal i Oslo Konserthus.

– Dette blir en tredje sal for Konserthuset. De mangler en mellomstor sal som er hakket mer rocka, og litt røffere, der det kan være alt av arrangementer. Det blir mye musikk, teater, ungdomsklubb, og vanlig utleie. Dette tredje benet å stå på blir et stort pluss for Konserthuset, forklarer eiendomsrådgiveren.

Den nye restauranten får navnet Smokestack, og det er Ann Sung-an Lee som står bak. Fra før har hun blant annet Mission Taco, Way Down South og Gressholmen.

– Huset vil være åpent for alle og med et restaurant- og cafekonsept som gjør at du kan komme dit fra morgen av, enten du vil sitte og jobbe eller ønsker noe å spise, sier hun.

Lumina Gallery skal fylle bygget med fotokunst, og ha utstillinger i fellesarealene. Galleriet vil også selge foto og fotobøker.

– Det blir også et rent kontor. Fische som jobber med arkitektur, form og design leier cirka 160 kvadratmeter i bygget, sier Moe.

Eiendomsrådgiveren mener et kulturhus er akkurat det bydelen mangler.

– Denne bydelen mangler noe sånt, nå må man til Youngstorget, Løkka eller Tøyen for å finne noe lignende. Vika trenger sårt et spennende hus som er uformelt, litt rocka og fylt med mange fine mennesker – jeg tror dette blir veldig bra, avslutter Moe.

(Visited 70 times, 1 visits today)