1. august åpner LINK arkitektur dørene for 135 medarbeidere, arkitektkontoret flytter inn i Kirkegata 4 i Kvadraturen i Oslo. Bygget har gjennomgått en total rehabilitering inkludert bærende vegger og gulv, og består av 3.400 kvadratmeter, samt en kafé på 250 kvadratmeter med tilhørende bakgård som gårdeier, Opsahl Eiendom leter etter leietaker til. LINK arkitektur har tegnet en leieavtale på ti år med opsjon på 5+5, og DNB Næringsmegling ved Siri Jordfald har stått for utleien.

Opsahl Eiendom, en del av Opsahl Gruppen, har eid bygget siden desember 2014, og har etter de tok over, gjort omfattende tekniske og bygningsmessige oppgraderinger av bygget. Bygningen er på Byantikvarens gule liste og ligger i et område som er regulert til spesialområde bevaring.

– Det har vært en stor ære og en fantastisk utfordring å bygge Links nye hovedkontor i Oslo, i dette ærverdige bygget. Samarbeidet med Link har fått det absolutt beste ut av byggets sjel og sjarm, og de har virkelig hjulpet oss til å identifisere «linken» i byggets rike historie, sier Anders Opsahl, daglig leder Opsahl Eiendom.

Leif Øie, administrerende direktør LINK arkitektur og Anders Opsahl, daglig leder Opsahl Eiendom.

Opsahl forteller at LINK arkitektur kom tidlig inn i prosessen og har selv vært med på å designe bygget innvendig. Hovedmålet har vært å tilføre minst mulig. Bygget består blant annet av teglsteinsvegger og bjelker fra 1800-tallet, og både Opsahl Eiendom og LINK arkitektur har hatt ønske om å holde på de gode og robuste materialene og kvalitetene som allerede var i deler av byggene. Valg av materialene som er tilført er dermed valgt for å forsterke de kvalitetene som allerede ligger i huset.

– Vi gleder oss som eiendomsutvikler over å ha fått gjennomføre dette for oss store prosjektet og gleder oss til å se bygget i bruk etter sommerferien med all den positive energien og kompetansen alle medarbeiderne i Link vil tilføre prosjektet, sier Opsahl og legger til at for dem er dette noe av det morsomste de så langt i karrieren har gjort.

– Stor takk til alle de flinke folka som har bidratt til å transformere dette bygget til det det nå har blitt!

Leif Øie, administrerende direktør LINK arkitektur ser frem til å bli synligere i bybildet.

– Vi gleder oss til at LINK arkitektur nå blir en synlig og aktiv del av Oslos pulserende urbane liv. LINK arkitektur har som mål å bli den ledende aktør innen Urbanisme i Skandinavia innen 2020 og dette er en naturlig og viktig del av å «leve som man lærer», sier Øie.

 

 

(Visited 45 times, 1 visits today)