Det seneste året har store IT-giganter som IBM og Microsoft flyttet fra henholdsvis Rosenholm og Lysaker og Skøyen til Oslo sentrum, og det har vært spådd at flere IT-bedrifter vil ta turen etter. Nå er det klart at også Funcom flytter til Oslo sentrum. Spillprodusenten har tegnet leiekontrakt i Kirkegata 15 i Kvadraturen på 1736 kvadratmeter.

Rådgiver Christian Haugland i Fast EiendomsPartner har vært rådgiver i forbindelse med leiekontrakten til Funcom. Han forteller NæringsEiendom at Funcom ønsket seg til sentrum for å få mer puls rundt seg.

– Funcom er en bedrift hvor det arbeider unge mennesker som ikke alltid jobber 8-16.  De ønsket seg til en eiendom som kunne tilby det lille ekstra av kvaliteter som gjør at de ansatte skal trives, sier Haugland.

Rådgiver Christian Haugland i Fast EiendomsPartner.

Han forteller videre at Funcom ville at hele selskapet skulle sitte på samme plan, slik at man oppnådde god kommunikasjon.

– Når man leter etter så store lokaler som over 1600 kvadratmeter på ett plan, så kreves det god markedskunnskap for å finne dette lokalet. Vi har banket på dørene til leietakere hvor vi vet de skal flytte, men det er ikke alltid så lett å finne det optimale lokaler med gode fellesfasiliteter i sentrum av en sånn størrelse. Kravene til Funcom var god felles kantine, parkering i eget bygg, sykkelparkering, gode dusj- og garderobefasiliteter, felles møterom, eget lydrom, eget spesial serverrom, og et eget filminnspillingsrom, på fagspråket kalt Motion rom med god takhøyde, sier Haugland.

Det er Vika Eiendomsforvaltning som er forvalter for Kirkegata 15. Funcom flytter inn i de nye lokalene i september, omtrent samtidig med at de lanserer ett av spillene sine på Xbox.

(Visited 63 times, 1 visits today)