Det er store forskjeller i leiepriser i Stavanger-området. I sentrum, hvor ledigheten er lav, finner man de klart høyeste leieprisene. Samtidig er det flere områder som har leiepriser som er halvparten av de i sentrum.

DNB Næringsmegling anslår at leieprisene for lokaler med høy standard i Stavanger sentrum leies ut for mellom 1800 og 2300 kroner per kvadratmeter. Det absolutte toppnivået er registrert til rundt 2600 kroner per kvadratmeter.

DNB Næringsmegling skriver i sin seneste halvårsrapport at det er tegn til bedring i sentrumsområdene og de omkringliggende klyngene.

Jåttavågen

I Jåttavågen, hvor Hinna Park har de fleste kontorbyggene, er leieprisene nest høyest i Stavanger-området. Der er flesteparten av byggene helt nye, noe som også gjenspeiles i leienivået. DNB Næringsmegling anslår leieprisene i området til å ligge mellom 1600 og 2000 kroner per kvadratmeter, med en toppleie på litt over 2200 kroner meteren. Samtidig er det mye å velge mellom for leietakere som vil være i området.

Billige Forus

På Forus kan leietakere få kontorlokaler med høy standard fra 1000 til 1300 kroner per kvadratmeter. De samme prisene har man i Dusavik, Risavika, Sola, Randaberg og i randsonen til Sandnes. I randsonen til Stavanger er leieprisene noe høyere.

DNB Næringsmegling mener det fortatt er liten aktivitet og prispress i randsonen og på Forus. «Vi ser likevel noen tegn til at leienivåene har stabilisert seg noe i de mest krevende områdene, hvilket kan indikere at vi nærmer oss en leieprisbunn», skriver næringsmegleren.