Mens mediene er fulle av elendighetsbeskrivelser for næringslivet i Stavanger-regionen, fortsetter det lokale næringslivet å jobbe videre. Mye tyder på at det verste er over for de mange oljeavhengige bedriftene, og i februar falt antall helt arbeidsledige i Rogaland med 668 til 12 111 sammenlignet med januar. Ifølge NAV har det vært en markant nedgang i varsler om oppsigelser og permitteringer i Rogaland. Det er også 40 prosent flere utlyste stillinger i år enn i fjor.

Nye leiekontrakter

I et noe bedre arbeidsmarked i Rogaland, signerer flere virksomheter nye leieavtaler. Eiendomsselskapet IKM Eiendom, som kontrolleres av oljeservicegründer Ståle Kyllingstad, har signert flere leiekontrakter på Forus den seneste tiden. I Luraveien 75-79 har selskapet signert rett over 2000 kvadratmeter nye eller forlengede kontrakter. Alle kontraktene løper fra våren 2017.

I Luramyrveien 79 er det inngått avtaler med fire helserelaterte virksomheter. En av dem er Forus Helse AS, et nytt helsehus på Forus som tilbyr lege- og helsetjenester. De øvrige kontraktene i bygget gjelder Hinna Fysioterapi (fysioterapi), Aktiv HMS (bedriftshelsetjeneste) og Total Safety (brannvern, førstehjelp mm.).

I Luramyrveien 75 har IKM Eiendom leid ut 1000 kvadratmeter med servicelokaler til Allkopi. Utleiemegler har vært Kaph Næringsmegling.

I Stavanger sentrum er det også blitt tegnet leiekontrakter. Det ble nylig klart at Advokatfirmaet Elden åpner kontor i Stavanger og flytter inn på 200 kvadratmeter i Ankerkvartalet. Samtidig har Smedvig Eiendom fått med Kyllingstad Kleveland Advokatfirma på en forlengelse i fem nye år i Smedvigkvartalet. Til Smedvigkvartalet har Smedvig Eiendom også fått inn Freixchange på 252 kvadratmeter.

I Auglendsmyrå 13 har Smedvig Eiendom tegnet leieavtale med Norsk Akustikksenter for 156 kvadratmeter.

Åpning i Hinna Park

Ingeniørkonsulentene i Norconsult hadde nylig åpning av sine nye kontorlokaler i Jåttåflaten 27, hvor Wintershall Norge er gårdeier. Leiekontrakten er tegnet uten megler, og alle de 82 ansatte i Norconsult har fått plass på ett plan.

Storsatsing på hotell

KLP Eiendom og Rezidor Hotel Group skal bruke 465 millioner kroner på å pusse opp Radisson Blu Atlantic Hotel i Stavanger.

– Vårt mål er å skape minneverdige hotellopplevelser for våre gjester og når vi nå fornyer Radisson Blu Atlantic Hotel tar vi utgangspunkt i hotellets tradisjonsrike historie og sikter på å gi gjestene hotellopplevelser i verdensklasse. Det fortjener den ikoniske bygningen, og alle gjestene og innbyggerne i Stavanger som har et nært og kjært forhold til hotellet, sier Ronald Smithjes, Regional Director Norway for Rezidor Hotel Group.

Rezidor Hotel Group og KLP Eiendom samarbeider om oppussingen av Radisson Blu Atlantic Hotel. Rezidor skal investere 165 millioner kroner, mens KLP Eiendom satser 300 millioner kroner.

– Med oppussingen håper vi å kunne bidra positivt til hele regionen ved å tiltrekke store konferanser, kulturarrangementer, gallamiddager og utstillinger. Vi vil legge til rette for at hotellets gjester og byens innbyggere ønsker å bruke hotellet, både i forretningssammenheng og privat. Og vi vil at våre internasjonale gjester skal få en autentisk opplevelse av Stavanger, sier Smithjes.

Alle de 364 hotellrommene skal pusses opp. Det blir også en ny resepsjon. Oppholdssteder, restauranter, barer og møterom skal også renoveres.

– Historisk sett har hotellet vært et kulturelt samlingspunkt og med denne oppgraderingen satser vi på å igjen bli byens foretrukne møteplass. Derfor legger vi stor vekt på å oppgradere møte- og eventområder, restauranter og fellesområder slik at både hotellets gjester og byens innbyggere skal få mest mulig glede av hotellet, sier Smithjes.