Kullt har Nordens største innendørs kullgrill, og ligger rett ved Rådhusplassen, med utsikt mot Aker Brygge og Kontraskjæret. Restauranten åpnet i mars og er allerede godt besøkt.

Ole Johan Tollefsen i Akershusgruppen tror det er kombinasjonen av gode råvarer, rikt utvalg av mat og drikke, og spill i hyggelige omgivelser som trekker folk. Restauranten har et bredt spekter av kjøtt med et eget modningsskap, men fisk og skalldyr står også på menyen. Dette er ikke gourmet, men retter fra grillen med høy kvalitet og den særegne smaken fra kull.

– Vi er opptatt av råvarene, og serverer skikkelig mat med et bredt tilbud av drikke. Det er fokus på vin og øl, med 20 ølsorter på tapp og vi har et eget bryggeri, Amundsen Bryggeri der vi produserer øl, forteller Tollefsen, som har lang erfaring fra restaurantbransjen.

Akershusgruppen eier også restaurantene: Amundsen Bryggeri & Spiseri, Nydalen Bryggeri & Spiseri, Burger Joint, Jarmann Gastropub, Cafe Skansen, Homan Bistro, Royal Gastropub, Beer Palace, Pappabuene, Underbar, Fellini Birreria e Cucina og Brasserie Hansken.

Kullt har et eget modningsskap for kjøtt.

Folkelig

Kullt har et rustikt interiør, der skuldrene senkes. Det er gjennomtenkt og stilfullt, og tillater at du kan komme akkurat som du er – enten til lunsj med kunder, rett fra jobb eller på kvelden med gode venner. Atmosfæren er lun og avslappende.

– Vi tar spill og moro på største alvor. Vi tror nemlig det blir kjedelig å bare sitte til bords, derfor har vi seks shuffleboards, biljardbord og tre flipperspill, og i helgene har vi egen DJ, fortsetter Tollefsen, og legger til at restauranten får litt høyere musikk og partyfaktor utover kvelden.

I restauranten finner du seks shuffleboards, biljardbord og tre flipperspill.

Restaurantens 1.000 kvadratmeter er fylt av ulike sittegrupper, spill, åpent kjøkken og baren – som er det sentrale midtpunktet i Kullt med klassiske cocktails og signaturdrinker.

– Vi har lagt vekt på en stor bar, det er et viktig møtepunkt, særlig for de som kommer alene skaper baren en trygghet, forklarer han.

Kullt er også en plass hvor man kan arrangere events. Restauranten er tilknyttet møteromssenteret i Rådhusgata 27, hvor firmaer kan holde faglige kurs og seminarer, og kombinere dette med mat, drikke og sosialt samvær i restaurantens lokaler. Inne er det 250 sitteplasser med mulighet for å stenge av i ulike avdelinger, slik at firmaer og private arrangementer kan benytte lokalene etter eget ønske. Takterrassen er også et takknemlig bidrag med romslig plass, kveldssol og utsikt til Aker Brygge og Kontraskjæret.

Et bredt utvalg av mat og drikke.

Økt liv

Anton B Nilsen Eiendom er gårdeier og har tegnet en leiekontrakt som kan strekke seg over 20 år. Utleiesjef, Vebjørn Bøe Dyrø ønsker ikke å si noe om leiepris, men kan si at partene har valgt en løsning hvor man har en grunnleie i bunn, og en omsetningsbasert leie på toppen av dette.

– Vi er meget fornøyd med å få på plass Kullt. Det er et meget spennende konsept som passer for alle aldre og miljøer. Vi tror Kullt med sine erfarne eiere og et konsept med fokus på kvalitet og folkelighet vil bidra til økt liv i vår del av Kvadraturen, sier Dyrø.