Hotellet på Landvetter flyplass er det andre store prosjektet Scandic annonserer i Gøteborg våren 2017. Hotellet får syv etasjer, omtrent 220 rom, restaurant, bar, fitnessavdeling og et titalls konferanserom. Med sin strategiske beliggenhet blir hotellet lett tilgjengelig for både fritids- og forretningsreisende, samt for de 3.500 personene som jobber på flyplassen.

Hotellet blir Scandics niende flyplasshotell i Norden og skal etter planen stå klart i 2020.

Landvetter flyplass ekspanderer og de neste årene planlegges forbedret logistikk, nye kontorbygg og utvidet butikktilbud. Det nye Scandic-hotellet blir sentralt plassert på flyplassområdet og hotellets offentlige rom skal integreres med den fremtidige ankomsthallen. Flytrafikken til og fra Gøteborg øker stadig og en planlagt ny toglinje til flyplassen forventes å bidra til ytterligere vekst på sikt.

– Gjennom avtalen styrker vi vårt nærvær i det strategisk viktige Gøteborg-området. Vi forventer en sterk vekst i regionen i takt med at hotellmarkedet utvikles. Det nye hotellet kommer til å styrke vår posisjon som den ledende aktøren i regionen og er et moderne bidrag til vår portefølje, sier Peter Jangbratt, sjef for Scandic Sverige.

– Vi er glade for at Scandic Hotels er utpekt som operatør for vår nye hotellsatsing etter en grundig utvelgelsesprosess. Det nye hotellkonseptet svarer på etterspørselen fra den moderne fritidsreisende, familien og forretningsreisende. Vi investerer stort i utviklingen av flyplassen og Airport City for å styrke forutsetningene for svensk vekst og tilgjengelighet, sier Karl Wistrand, visepresident i Swedavia AB.