– Jeg representerer den nye generasjonens ledere, ledere som fokuserer på bærekraft. Vi millennials har et annet tankesett enn eldre generasjoner. De aller fleste forstår det, men ikke like mange agerer på det. AL, VR og TEC er buzzord for mange, for oss er det selvfølgeligheter. Vi forstår fremtiden og de eldre har erfaringen. Sammen kan vi skape selskaper med trippel bunnlinje, sier Elin Nøvre, grunnleggeren av Future Leaders, et av Skandinavias største lederutviklingsprogrammer for unge.

Future Leaders jobber aktivt med å utvikle unge modige ledere som fokuserer på sosial, økonomisk og miljømessig bærekraft. De jobber også med å gi næringsliv og samarbeidspartnere innsikt om millennials-generasjonen. Hennes råd er: «Skaff deg en ung mentor eller enda bedre, for de aller modigste – inviter en ung «game changer» inn i styret ditt.

– Ledelse er en rolle, men også en livsstil. Det er ikke noe du kan gjøre på jobben, for så å legge det fra deg når du kommer hjem. Du må ta utgangspunkt i dine styrker og svakheter, hva du brenner for og hva du ønsker å påvirke, forklarer hun.

Future Leaders programmet skaleres i høst til tre nye storbyer, og det lanseres en EdTech platform.

Nøvre tror på flat organisasjonsstruktur, der alle ansatte involveres og forankres på alle nivåer. Ledere kommer man ikke unna, men selv med ledere kan man bygge flat struktur.

– Gjennom å jobbe målrettet mot å finne riktige mennesker til riktige stillinger og å bygge en åpen og ærlig kultur hvor alle tar lederansvar, kan man bygge unike team med en høy personlig og kollektiv selvfølelse. Jeg liker tanket på å kun utvikle ledere, ikke ansatte. Klarer vi å utvikle unge ledere som fokuserer på sosial, økonomisk og miljømessig bærekraft, kan dette ha en enorm effekt når det kommer til målet med å sikre en fremtidig, bærekraftig verden, understreker hun.

Grunnleggeren av Future Leaders har jobbet tett med noen av Nordens største selskaper som coach for toppledere og fasilitator for omfattende strategiprosesser, og hvordan man kan skape en selskapskultur som de ansatte får eierskap til.

– Vi tenker på en annen måte, og utfordrer tradisjonelle arbeidsmønstre. Ved å kombinere våre tanker med erfaring blir resultatet mye bedre. De fleste lederne jeg møter har svært lite kontakt med yngre ansatte, og det gjør at de i liten grad blir påvirkning av andre enn jevngamle, forklarer hun.

Å jobbe 18 timer i døgnet er heller ikke kult ifølge Nøvre. Hun mener millennials-generasjonen (18-35 år) ønsker en bedre balanse mellom jobb og privatliv.

– Den eneste måten å holde et høyt nivå på prestasjoner over tid er å skape en bærekraftig hverdag for seg selv, sier hun.

Future Leaders er en bedrift som involverer over 50 aktive arbeidende unge og 230 aktive studenter i to land.

Future Leaders bruker mye tid på å forklare hvordan millennials tenker og hvordan de ønsker å jobbe.

– I dag er dette den største generasjonen i verden, og i 2017 vil vi ta over som de med mest kjøpsmakt. De fleste tenker at millennials er noen de ikke trenger å ta stilling til før om noen år, men endringene startet allerede for fem år siden. Med millennials og generasjon Z som de nye arbeidstakerne er det avgjørende å tilpasse arbeidsplassen de nye spillereglene, påpeker hun.

Det som overrasker henne mest er at mange ledere snakker om dagsaktuelle temaer som noe som vil skje i fremtiden, at de ikke forstår hvor langt vi har kommet i utviklingen og hvor raskt ting går.

– Utviklingen går vanvittig raskt. Et godt eksempel er bøker som er skrevet om teknologi. Allerede før bøkene er publisert og satt ut til skolene er pensumet utdaterte. Essensen i denne tankegangen bruker vi i Future Leaders programmet, og derfor ser vi alltid etter et forbedringspotensiale – vi ønsker å være et steg foran, avslutter Nøvre.