16. desember i fjor signerte Entercard Norge AS en leiekontrakt med Watrium Eiendomsutvikling AS i Dronning Eufemias gate 6B. Avtalen er på fire etasjer i VIEW, et nybygg som ferdigstilles i 2017. Flerbrukerbygget består totalt av syv etasjer, der Entercard skal leie 3. etasje til og med 6. etasje. I tillegg til et ledig kontorlokale i 2. etasje er det også ledige lokaler til en restaurant eller forretning i 1. etasje.

Konsernsjef i EnterCard Group, Freddy Syversen er godt fornøyd med leieavtalen, og ser frem til at selskapet skal flytte inn 1. februar 2018.

– EnterCard er et skandinavisk selskap med ansatte i Oslo, Stockholm, København og Trondheim. I alle byene vi er til stede er det viktig for oss å være sentralt plassert, både fordi vi har ansatte som jobber på flere av kontorene og det må være raskt og enkelt å ta seg mellom dem, sier Syversen, og understreker at det også er viktig med en slik plassering for å kunne være en attraktiv arbeidsgiver.

I dag holder EnterCard Norge til i Dronningens gate 40.

– EnterCard ønsker å imøtekomme unge medarbeideres forventninger til urban beliggenhet samtidig som vi også var opptatt av å være i umiddelbar tilknytning til det kollektive knutepunkt som Oslo S er, da vi er opptatt av at de ansatte skal bidra til miljø gjennom å velge kollektivt, sier han.

– Istedenfor å ha bilparkering i byggets kjeller har vi utelukkende mange plasser sykkelparkering. EnterCard er dessuten et selskap som har vokst betydelig de siste årene og det var på tide å finne nye lokaler, fortsetter Syversen. Han legger til at det er stor entusiasme internt for de nye lokalene i Barcode.

Snart utleid

Daglig leder i Watrium Eiendom, Jørn Torstein Grini er glad for å få en stor leietaker inn tidlig i prosjektet.

– Vi er svært fornøyd med å leie ut fire etasjer til en så solid bedrift som EnterCard, sier han til NæringsEiendom.

Tomten kjøpte Watrium Eiendomsutvikling av ROM Eiendom i 2005 og det nye kontorbygget blir Oslo Atriums nærmeste nabo, som også eies av Watrium. Bygget er formet med en buet fasade mot Oslo Atrium slik at alle får sikt mot omgivelsene og naturlig lys inn på sine arbeidsplasser. Fasaden mellom View og Oslo Atrium har et glasspreget uttrykk som virker lett reflekterende for å gi romfølelse. Kontorbygget er tegnet av Niels Torp arkitekter.

Grini forteller at VIEW er laget spesielt for profesjonelle med et høyt tempo.

– Dette er kvalitetskontorer med high-tech møtelokaler, servicetjenester og eksklusivt interiør. I Eufemias gate får kontorbygget en fantastisk beliggenhet i inngangsporten til Bjørvika, sier han.

Ansvarlig utleier for eiendommen er Anders Heffermehl, senior rådgiver, i Akershus Eiendom.

– Nå har vi kun en etasje på 800 kvadratmeter kontor igjen. Interessen for lokalene har vært god, og vi er veldig komfortable med at vi får leid ut siste etasje innen ferdigstillelse. Vi er i dialog med flere selskaper innen IT, finans og diverse kontorfellesskap, sier han.

Heffermehl ønsker ikke å kommentere leieprisen, men sier det er i øvre sjiktet i Bjørvika.

– Vi er i det øvrige sjiktet. Prisnivået gjenspeiler hva vi mener nybygg av denne standarden og med god beliggenhet i Bjørvika reflekterer, understreker han.

I 1. etasje er det fortsatt plass til restaurant eller butikk ved siden av kantinen.

– Her er det god eksponeringsmuligheter og fin uteservering. Vi ønsker noen som kan servere både frokost, lunsj og utover ettermiddagen. Det finnes ingen baker her, og vi tenker det ville vært et godt alternativ, avslutter han.