Arealspesifikasjon


559 kvm Annet
1. etg: 718 kvm Kontor
2. etg: 758 kvm Kontor
3. etg: 727 kvm Kontor
4. etg: 233 kvm Kontor

Beliggenhet


Kongens gate 4 er beliggende i hjertet av Kvadraturen, i en av Oslos eldste gater og omkranset av flotte nærområder av historisk karakter.
Her er Bankplassen og Christiania Torv plassert rundt hvert sitt hjørne, og etablert med attraktiv servering og bespisning som bla. Festningen Restaurant, Brasserie Hansken, The Dubliner og Engebrets Café.

Fra Kongens gate 4 har man kort gangavstand til alt av offentlig kommunikasjon, så vel som parkeringsmuligheter i Bankplassen P-hus med ca. 200m gange fra dør til dør.

Ca. 2.min gange til Kvadraturen bussholdeplass, 3.min til Øvre Slottsgate Trikkeholdeplass, 4.min til Stortinget T bane og 10.min til Oslo S.

Standard


Kongens gate 4 ble oppført i 1640 og er med dette en av de eldste bygningenei det moderne Oslo, grunnlagt av Christian IV i sin tid.
Her ble byplanen realisert etter renessansens idealer om geometrisk orden, og fikk tilnavnet "Kvartalerne" i dag kjent som "Kvadraturen" i Oslo by.

Bygget har i historien huset Damman & Baltzersen brennevinsforretning i 1908, og Milorgs kommunikasjonssentral mot London i skjult rom i underetasjen under 2. verdenskrig.

I nyere tid ble bygget totalrenovert i 1992 hvor Arkitekturmuseet og Norsk Form flyttet inn. På nytt modernisert i 2013 med blant annet teknisk løsninger, serverrom og nettverkskabler, etter Forsvarets krav til sikkerhet med deres leieforhold.
- Dette gjør at Kongensgate 4 fremstår i dag i meget god stand.

Her velger man et spennende bygg med en fantastisk historie, samtidig som man sitter i moderne representative kontorfasiliteter.

Kongens gate 4 er et bygg som viser historie, kontinuitet - og kvalitet. Et bygg som gir gode arbeidsplasser og en bevisst profil overfor bedriftens kunder og samarbeidspartnere.

Inneholder


Kongensgate 4 består av 3,5 etasjer + underetasje, hvor i kjernen av bygget et stort atrium som fremhever bygningens arkitektur.
Et samlingspunkt som skaper identitet for besøkende og ansatte, sikrer godt med naturlig lys til samtlige etasjer, binder byggets kontorplasser sammen og skaper nærkontakt mellom alle funksjoner i organisasjonen.

Atriet byr på uendelige muligheter og er ypperlig egnet som personalrestaurant, for arrangementer, presentasjoner, samlinger og sosialisering. Samlingsrommet er oppvarmet og har glasstak med solskjerming og luftemuligheter.

Kontorarealene omkranser atriet - noe som lager gode kommunikasjonslinjer for de ansatte. Etasjene er inndelt i store rom, med få søyler - som muliggjør deling i flere soner. Godt egnet til både åpent landskap, så vel som celle- og teamkontor, prosjektrom og møterom.

Underetasjen ble pusset opp da Forsvaret flyttet inn i 2013 og er i meget god teknisk stand. Her finnes gode rom for møte- og konferansefasiliteter, peisestue, dusj/garderober og data-/serverrom samt rom til lager og til sykkelparkering om ønskelig.

I Kongens gate 4 har man muligheten til å få et helt bygg for seg selv, med eget inngangsparti, logo på fasaden og den unike profilen dette gir.

Her har det og tidligere vært undersøkt mulighet for påbygg av en full 4 etg. med positive tilbakemeldinger, som undersøkes videre dersom interesse finner sted.


Vi ønsker med dette velkommen til visning i Kongens gate 4.Forbehold:
DNB Næringsmegling AS er underlagt norsk rett.
Eiendomsmeglingsloven § 4-4, § 6-2, § 6-4, § 6-5, § 6-7 til 6-10,
kapittel 7 og § 8-8 gjelder ikke, med mindre annet klart fremgår av
avtaler inngått med eller ved hjelp av DNB Næringsmegling AS,
jf. eiendomsmeglingsloven § 1-4 tredje ledd og forskrift om eiendomsmegling § 1-2.

Parkering


Ca. 200m fra eiendommen i Bankplassen P-Hus

Visning


Etter avtale med megler

Ledig fra


Q2 2021

Fasiliteter

Aircondition
Alarm
Bredbåndstilknytning
Atrium
Møterom
Heis
Elektronisk adgangskontroll
Parkeringsmuligheter i nærområdet
Kort vei til offentlig kommunikasjon