Arealspesifikasjon


559 kvm Annet
1. etg: 718 kvm Kontor
2. etg: 758 kvm Kontor
3. etg: 727 kvm Kontor
4. etg: 233 kvm Kontor

Beliggenhet


Kongens gate 4 er beliggende i hjertet av Kvadraturen, i en av Oslos eldste gater - og er omkranset av et flott nærområde med historisk karakter.
Her er Bankplassen og Christiania Torv plassert rundt hvert sitt hjørne, og etablert med attraktiv servering og bespisning som bl.a. Festningen Restaurant, Brasseriet Hansken, The Dubliner og Engebret Café.

Fra Kongens gate 4 har man kort gangavstand til alt av offentlig kommunikasjon, så vel som parkeringsmuligheter i Bankplassen P-hus med 150 m gange fra dør til dør.

2. min gange til Kvadraturen bussholdeplass, 3. min til Øvre Slottsgate trikkeholdeplass, 4. min til Stortinget T-banestasjon og 10. min til Oslo S.

Standard


Kongens gate 4 ble oppført i 1640 - og er med dette en av de eldste bygningene i det moderne Oslo Christian IV anla etter den store bybrannen i 1624, i ly av Akershus festning.
Her ble byplanen realisert etter renessansens idealer om geometrisk orden, og fikk tilnavnet "Kvartalene" i dag kjent som "Kvadraturen" i Oslo by.

Bygget har i historien huset blant andre Damman & Baltzersen brennevinsforretning fra begynnelsen av 1900-tallet, og gjennom 2. verdenskrig hadde Milorgs kommunikasjonssentral hemmelig tilholdssted bak de brede karakteristiske steinveggene i kjelleren.

Bygget ble totalrenovert i 1992 da Arkitekturmuseet og Norsk Form flyttet inn. Nye praktiske løsninger ble formet i nordisk design, og dominerer særlig uttrykket i fellesareal, inngangsparti og atrium. Da Forsvaret overtok som leietaker i 2013 ble bygget på nytt renovert med blant annet tekniske løsninger, serverrom og nettverkskabler - etter Forsvarets forsterkede sikkerhetskrav.

Her velger man et spennende bygg med en fantastisk historie, samtidig som man sitter i moderne representative kontorfasiliteter.

Kongens gate 4 er et bygg som viser historie, kontinuitet - og kvalitet. Et bygg som gir gode arbeidsplasser og en bevisst profil overfor bedriftens kunder og samarbeidspartnere.

Inneholder


Kongens gate 4 består av 3,5 etasjer + underetasje, med et stort atrium i kjernen som fremhever bygningens arkitektur.
Et samlingspunkt som skaper identitet for besøkende og ansatte, sikrer godt med naturlig lys til samtlige etasjer, binder byggets kontorplasser sammen - og skaper nærkontakt mellom alle funksjoner i organisasjonen.

Atriumet byr på uendelige muligheter og er ypperlig egnet for arrangementer, presentasjoner, samlinger, personalrestaurant og sosialisering. Rommet er selvfølgelig oppvarmet og har glasstak med solskjerming og luftemuligheter.

Kontorarealene omkranser atriumet - noe som lager gode kommunikasjonslinjer for de ansatte. Etasjene er inndelt i store rom, med få søyler - som muliggjør deling i flere soner. Godt egnet til både åpent landskap, så vel som celle- og teamkontor, prosjektrom og møterom.

Underetasjen ble pusset opp da Forsvaret flyttet inn i 2013 og er i meget god teknisk stand. Her finnes gode rom for møte- og konferansefasiliteter, peisestue, dusj/garderober og data-/serverrom samt rom til lager og til sykkelparkering om ønskelig.

I Kongens gate 4 har man muligheten til å få et helt bygg for seg selv, med eget inngangsparti, logo på fasaden og den unike profilen dette gir.

Her har det og tidligere vært undersøkt mulighet for påbygg av en full 4 etg. med positive tilbakemeldinger, som undersøkes videre dersom dette er av interesse.

Velkommen til visning i Kongens gate 4!


Forbehold:
DNB Næringsmegling AS er underlagt norsk rett.
Eiendomsmeglingsloven § 4-4, § 6-2, § 6-4, § 6-5, § 6-7 til 6-10,
kapittel 7 og § 8-8 gjelder ikke, med mindre annet klart fremgår av
avtaler inngått med eller ved hjelp av DNB Næringsmegling AS,
jf. eiendomsmeglingsloven § 1-4 tredje ledd og forskrift om eiendomsmegling § 1-2.

Parkering


Ca. 200m fra eiendommen i Bankplassen P-Hus

Visning


Etter avtale med megler

Ledig fra


Q2 2021

Fasiliteter

Aircondition
Alarm
Bredbåndstilknytning
Atrium
Heis
parkeringsmuligheter i nærområdet
Kort avstand til offentlig kommunikasjon