Bebyggelse


Karlstadgata 10B er en eiendom over 3 etasjer som tidligere var stall for forgården Karlstadgata 10A. Bakbygningen ble i 1993 fradelt nr. 10A og er i dag en selvstendig eiendom. Eiendommen ble oppført i 1896 over en etasje som stall med møkkakjeller under. I 1929 ble bygningen bruksendret til såpefabrikk, garasje og toaletter for forgården. I 1946 ble bygningen påbygget med en etasje og i 1989 ytterligere en etasje og et tilbygg slik at det totalt var 3 etasjer og kjeller.

Eiendommen har siden 1989 vært benyttet til verksted, lager og kontor.

Oslo kommune har gitt rammetillatelse til opprettelse av 4 nye boenheter, 2 stk. to-roms leiligheter på ca. 56 kvm. og 2 stk. 3-roms leiligheter på ca. 87 kvm. med takterrasser.

Beliggenhet


Karlstadgata ligger på Rodeløkka i bydel Grünerløkka. Eiendommen ligger rett på oversiden av Sofienbergparken med kort avstand til Grünerløkkas yrende liv. I tillegg til en rekke spennende kafeer og restauranter kan området by på de fleste servicetilbud, forretninger og et rikt utvalg av tilbud innenfor kultur og underholdning.

Offentlig kommunikasjon med trikk i Thorvald Meyers gate og Trondheimsveien, bussforbindelse i Toftes gate og T-bane på Carl Berners plass.

Adkomst


Eiendommen har tinglyst adkomstrett fra gaten over tomten til Karlstadgata 10A.

Tomt


Eiet tomt på 132 kvm.

Inneholder


Eiendommen er ca. BTA 270 kvm.:
1. etg. BTA 122 kvm.
Garasje/lager med rulleport, verksted og toalett.
2. etg. BTA 74 kvm.
Kjøkken og åpent kontorlandskap.
3. etg. BTA 74 kvm.
To åpne rom.

Bygningen står på Byantikvarens Gule liste som bygårdsanlegg, vernet 01.01.1990.

Eiendommen selges uten leiekontrakt.
Eiendommen er gammel og slitt og omfattende rehabilitering må påregnes.

Dagens eier har søkt om bruksendring til leiligheter og det foreligger rammetillatelse fra Oslo kommune datert 03.12.2019.

Rammetillatelsen er gitt til opprettelse av 4 nye boenheter, 2 stk. to-roms leiligheter på ca. 56 kvm. og 2 stk. 3-roms leiligheter på ca. 87 kvm.

I tillegg etableres eget trapperom og taket omdannes til takterrasse.