Beskrivelse

Historisk hjørneeiendom i Kvadraturen for en enbruker for leie.  Eiendommen er opprinnelig fra 1720 og er vernet.  Eiendommen har vært igjennom en total rehabilitering - de siste år - i 2007 og i 2014/2015.  Eiendommen består av 3 kontoretasjer samt  kjeller  som er innredet med kjøkken. Rådhusgaten 4 er i et sameiet med to andre eiendommer på dette hjørnet, som samler en bakgård med inngang til kontorene og hvor det er noen parkeringsplasser.  En parkeringsplass tilhører Rådhusgata 4.  Ett av byggene i sameiet har en takterrasse som alle kan benytte.

Etasjene er idag hovedsakelig innredet med åpent landskap, med stillerom og møterom i hver etasje.  

Eiendommen har bevart flere unike detaljer som hjørnetrappen utvendig - en fantastisk himling i resepsjonsområde - noen søyler er bevart - noe bindingsverk er synlig.  Takbjelker i spiserommet i kjeller.

Etter rehabiliteringen fremstår lokalene som moderne, arealeffektive og med høy standard.

*

Rådhusgata 4 ble oppført i 1720 hvor det opprinnelig var et herberge for sjøfolk som het "Det engelske flag". i 1847 kjøpte P.A. Larsen hjørnegården og gjorde den om til kolonial og vinforretning. 

Kvadraturen er i stadig utvikling, og store kulturinstitusjoner, nye boliger og et stort antall arbeidsplasser i Bjørvika, Aker Brygge og Pipervika.  Den store byutviklingen av havneområdene rundt Kvadraturen gir også ringvirkninger til denne delen av sentrum, blant annet ny sentralitet.  Dette gjøres samtidig som at området beholder sin identitet og historie.  (fra Ny giv i Kvadraturen - Handlingsplan 2009-2014-2024).

 

Beliggenhet

Eiendommen ligger nederst i Kvadraturen og har innenfor en 10 minutters gangavstand både Operaen, Stortinget, Oslo S, Akershus Festning - toveis trikk i Prinsensgate er max 5 min unna, toveis buss i Tollbugaten - handlegaten Karl Johan - Eger med high-end shopping.  Videre er der serveringsmuligheter og andre servicetilbud.    Pascal i Tollbugaten i nok et unikt historisk bygg.  Posthallen som er totalombygget med servering, boliger og handel.

Deichmanske hovedbibliotek er under oppføring - beliggende ved siden av Operaen. 

Standard


Eiendommen har balansert ventilasjons-/kjøleanlegg.  Bygget er ikke oppvarmet elektrisk - men via fjernvarme (radiatorer).
Nytt el-anlegg.  Cat 5 kabler.
Manuelt styrt solavskjerming/persienner innvendig i fasade mot Rådhusgata - og utvendig mot Skippergata.
Nytt trappeløp som går gjennom alle etasjene.
Minikjøkken i alle etasjer.
Dusjfasiliteter/garderobe - sykkeparkering.
En parkeringsplass i bakgård

Innhold

Tre kontoretasjer som kan møbleres som følger:

3. etasje:  Åpent landskap med muligheter for 20 kontorplasser.  Minikjøkken. 2 stk stillerom. Sosial sone. To stk toalett, rekvisitarom, printrom. 

2. etasje:  Åpent landspap med muligheter for 28 kontorplasser. 1 møterom, 3 stk stillerom, sosial sone, minikjøkken, toaletter, rekvisita og printerrom.

1. etasje:  Resepsjon med ventesone, åpent landskap med muligheter for 16 + 5 kontorplasser, 1 møterom for 6 personer, 2 stk stillerom, minikjøkken, toaletter, sosial sone.  Lokalene er fordelt slik at en del av lokalet er en selvstendig enhet.  Her er minikjøkken og toalett i tillegg til kontorplasser.  Idag brukes denne delen som et møterom.  Det også inngang til det største arealet, direkte inn fra bakgård.  Dagens leietaker benytter kun inngang fra portrom/bakgård.

Kjeller:     Stort kjøkken med spiseplass til ca 24 personer, møterom, dusj/garderobe, arkiv, to toaletter.  Det er mellom kjeller og 1. etasje lagt glassgulv - slik at spiseroms-området fremstår som lyst og hyggelig, og gir sitt særpreg i begge etasjer.

Fasiliteter

Aircondition
Alarm
Bredbåndstilknytning
Garasje/P-plass