Ytre Oslo Sentrum

Til leie – Villa Biermann - En unik kontorvilla til leie

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
12
12
13
13
  • BESKRIVELSE
  • OM OMRÅDET

Fasiliteter

Aircondition/Ventilasjon
Alarm
Bredbåndstilknytning
Garasje/P-plass
Heis
Kantine

Beskrivelse

Et kvartal fra Ringen Kino og Grünerløkkas yrende liv, ligger en av Oslos mest fornemme eiendommer. Den ble oppført i 1880 av bryggerimester Amund Ringnes rett ved hans arbeidsplass Ringnes Bryggerier. I 50 år var eiendommen i Ringnes-familiens eie før den på 30 tallet ble
solgt til Oslo Kommune. I 2015 fikk villaen nye eiere. Villa Biermann er en helt unik eiendom i et av Oslos mest spennende byområder.

Villa Biermann

Biermanns gate 6, eller Villa Biermann, ble oppført for Amund Ringnes i 1880 etter tegninger av arkitekt Harald Olsen. Amund Ringnes var sammen med broren Ellef og konsul Axel Heiberg grunnlegger av Ringnes Bryggerier.
Hovedbygget er bygget i en nøktern stil preget av nyrennesanse med en viss påvirkning fra industriarkitekturen. Vognhuset er et av Oslo´s mest romantisk komponerte uthus med asymmetrisk form og særlig fremtonende tårn og gavl.
Byggene ble konstruert med store vindusflater og brede dører som ga rom for mye naturlig lys. Hovedbyggets interiør er preget av store fløydører, praktfulle treutskjæringer og et helt spesielt utformet trappeløp.
Et tre mål stort hageanlegg med anlagt badedam må ha vært en grønn oase i et ellers grått arbeider- og industriområde

Beliggenhet

Villa Biermann ligger på den øvre delen av Grünerløkka ved gamle Ringnes Bryggeri. Området langs Akerselva er tilholdssted for en rekke bedrifter, spesielt innenfor kreative næringer. I området finner vi blant annet Mølleparken med Kulturrådet og flere filmselskaper, Myhrens Verksted med blant annet tv produksjon, Arbeids- og Velferdsdirektoratet, Sagene Bydel og en rekke kulturbedrifter. Eiendommen ligger bymessig godt tilknyttet kollektivtransport i Toftes gate og Sannergata, med hovedtrafikkårene i Oslo med Sannergata i syd og Ring 2 i nord. Eiendommen grenser til Toftes Gate med holdeplass for bytrikk 11, 12 og 13 med inngang direkte til eiendommen. I tillegg er det kort avstand til 28 bussen (Ring 2) og bussene 21 og 33 (Sannergata). Flybussen har holdeplass rett ved.

Standard

Eiendommen blir totalrehabilitert og vil fremstå som et bygg med topp teknisk standard. Bygget vil ha meget god ventilasjon, fiber og med nytt elektrisk anlegg.

Innvendig vil det bli valgt materialer med høy kvalitet med blant annet gulv fra Dinesen. Samtidig vil man være tro mot eiendommens opprinnelse og mange originale detaljer blir restaurert.

Leietaker kan påvirke materialvalg og utforming av lokalet.

Innhold

Hovedhuset:

Bygget er BTA 954 kvm. og er fordelt over 4 plan som er forbundet med et flott trappeløp, samt heis. Det legges opp til åpne kontorlandskap, samt enkelte kontorer og team-rom. Lokalene er relativt fleksible og leietaker kan i stor grad påvirke endelig planløsning,

I underetasjen er det planlagt kantine/ spiseområde, møteromsavdeling og garderober med dusj. I første etasje vil det være utgang til en stor terrasse med trapp til hagen og andre etasje vil ha utgang til en stor veranda. Loftet har fått nytt tak med store glassfelt som gir et særdeles lyst trivelig arbeidsmiljø. Det blir lagt opp toalett i alle etasjer.

Alle etasjer har god takhøyde noe som gir et luftig og herskapelig inntrykk.

Trykk på "Bygget hjemmeside" i kolonnen på høyre side for prospekt og ytterligere informasjon.

Matrikkelinformasjon

Kommunenr: 301

Gårdsnr: 225

Bruksnr: 37

Bydel Sagene er Oslos minste bydel geografisk, der det sentrale knutepunktet Storo ligger akkurat på bydelsgrensen mot Nordre Aker. Storo Shopping er det store trekkplasteret i bydelen på handelssiden, ellers er det få attraktive handlegater, men man ser en oppblomstring langs Thorvald Meyers gate og Vogts gate.

Bydel Sagene liker å omtale seg som Oslos kulturbydel, på grunn av de lange industritradisjonene langs Akerselva. Det er fortsatt små håndverks- og industribedrifter igjen i bydelen, mens de store industribedriftene gjennomgående er borte.

Kollektivdekningen i bydelen er er god, med flere busslinjer og trikkelinjer, samt T-banetilgangen på Storo. Parkeringsdekningen er imidlertid til dels svært dårlig. Bydelen plages også av mye forurensning og dårlig luftkvalitet og har slitt med stempler som lav forventet levealder og "forgubbing". Yngre mennesker med høyere utdannelse har likevel de senere årene flyttet til Sagene og fornyet bydelen.

Bydel Sagene har mange gamle bygårder, det er få nye kontorbygg i bydelen. Leieprisene er gjennomgående lave, leienivåer over 1500-1600 kroner kvadratmeteren har historisk forekommet svært sjelden.