Oslo sentrum

Til leie – Vika Atrium - Aker Brygge

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
12
12
13
13
14
14
15
15
16
16
17
17
18
18
19
19
20
20
21
21
  • BESKRIVELSE
  • OM OMRÅDET

Fasiliteter

Aircondition/Ventilasjon
Alarm
Bredbåndstilknytning
Fellesresepsjon
Garasje/P-plass
Heis
Kantine

Beskrivelse

Vika Atrium er et moderne «fullservice bygg» i Vika, med umiddelbar nærhet til Aker Brygge.

Vika Atrium, har som et «fullservice bygg» et bredt utvalg felles fasiliteter som garderober, trimrom, parkering og kantine. Eiendommen inneholder også et konferansesenter som kan leies ved behov.

Lokalene har god teknisk standard som ivaretar leietakers krav til et godt innemiljø. Gode takhøyder og godt med lysinnslipp fra store vinduer gjør lokalene lyse og trivelige. Byggets utforming tilrettelegger for en meget effektiv løsning med både cellekontorer og åpent landskap.

Området rundt Aker Brygge lokker stadig til seg nye og interessante leietakere, etter at området er oppgradert betydelig de siste årene. Her er det puls med yrende aktivitet, både innen næringsliv, kultur, restauranter, underholdning, shopping med mer.

Adkomst

Buss i umiddelbar nærhet. Tog, Flytoget, trikk og t-bane bare 5 minutters gange unna (Nationaltheatret stasjon).

Mulighet for å leie p-plasser i bygget.

Vika Atrium: Buss 31, 32, 33, 36, 54, 140, 150, 160, 250, 255, 265 (Utenfor døren).

Nationaltheatret: Flytoget, Tog, Trikk og Buss (ca. 5 min gange)

Beliggenhet

Munkedamsveien 45 har en sentral beliggenhet i Oslos «Central Business District» (CBD), med kort vei til offentlig kommunikasjon. Det er enkel fremkommelighet for kjørende og god tilgjengelighet til offentlig kommunikasjon. Meget god parkeringsdekning.

I Vika og i det nærliggende området finnes alle former for handels og servicetilbud, deriblant treningssenter og konferansesenter. Området har en blanding av kontorer, leiligheter, restauranter, caféer og butikker, og er et senter for business og internasjonal handel.

Standard

30/70 - Cellekontor/Åpent landskap
Fiber
CAT-6 Kabling
Kantine
Garderober
Parkering
Sykkelparkering
Trimrom m/ badstue og solarium
Dusj/Garderobe/Tørkeskap
Nyere ventelasjonsanlegg (2014)
Heis
Alarm
Konferanse senter.

Innhold

1 900 m² kontor lokaler over ett plan i byggets 5. etasje.

Det gamle verftsområdet til Akers Mekaniske Verksted ble på slutten av 80-tallet transformert til Aker Brygge, det som da var Oslos desidert råeste kontorområde. Hit flyttet bedrifter innenfor finans, juss og rådgivning, og leieprisene var de høyeste i byen. Et yrende uteliv bidro samtidig til at Aker Brygge ble en av Oslos best besøkte plasser, med over 12 millioner besøkende i året.

De seneste årene er Aker Brygge blitt litt utdatert, både når det gjelder byggenes kvalitet og status blant leietakere. Norwegian Property, som eier flesteparten av kontorbyggene på Aker Brygge, har derfor satt i gang et omfattende rehabiliteringsprosjekt. Det skal investeres 1,5 milliarder kroner og alle kontorbyggene skal gjennom en totalrenovering. Sjøkanten skal åpnes opp, og butikkene vil bli utviklet på gateplan. De ”nye” lokalene på Brygga vil bli energieffektive og får en arealeffektivitet som vil bidra til at leietakere får lavere leiekostnader per ansatt.

Tjuvholmen

De seneste to-tre årene har Tjuvholmen seilt opp som det aller ypperste når det gjelder nye kontorlokaler. Totalt er det bygd 150 000 kvadratmeter på Tjuvholmen, hvorav over halvparten er boliger. Totalt vil det være 900 leiligheter på Tjuvholmen.

En rekke kontorbygg er satt opp og inneholder leietakere i høystatusbransjer som finans, juss og rådgivning. Det er blitt investert 8 milliarder kroner på Tjuvholmen. og 1500 ansatte får det som sin arbeidsplass når alt er ferdig utbygd.

I tillegg til et rikt uteliv, med restauranter, utesteder og kunstgallerier, har Tjuvholmen et bredt kulturtilbud. I 2012 åpner Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst på Tjuvholmen. Det flotte bygget er tegnet av den italienske arkitekten Renzo Piano og vil også huse advokatfirmaet BA-HR.

Beliggenheten til Aker Brygge og Tjuvholmen er svært sentral, med kort vei til Nationaltheatret stasjon, hvor man finner Flytoget, lokaltog, intercitytog, trikk, buss og t-bane.

Aker Brygge og Tjuvholmen er det mest konjunkturfølsomme av kontorsegmentene i Oslo. Her stiger prisene mest i oppgangstider, og her faller prisene mest i nedgangstider. Leieprisene ligger et godt stykke over de andre kontorområdene i Oslo. Leietakerne som søker seg til Aker Brygge og Tjuvholmen er typisk aktører innenfor finans, shipping, eiendom, rådgivning, samt advokatselskaper. Både betalingsviljen og betalingsevnen er stor blant leietakerne i området, og det er knyttet ikke så rent lite med prestisje til å skaffe seg de "beste" lokalene, gjerne med fjordutsikt.