Ytre Oslo Sentrum

Til leie – VÅLERENGA STADION - UNIK MULIGHET!

45
45
46
46
47
47
48
48
49
49
50
50
51
51
52
52
  • BESKRIVELSE
  • OM OMRÅDET

Fasiliteter

Aircondition/Ventilasjon Bredbåndstilknytning Garasje/P-plass

Beskrivelse

Vålerenga kultur- og idrettspark AS bygger ny fotballstadion og videregående skole på Valle Hovin. I stadionanlegget har vi et kontorlokale på ca. 1.100 m2 BTA til utleie til næringsvirksomhet, med flott beliggenhet på gateplan vendt ut mot torget i sør med meget gode eksponerings muligheter. Lokalet egner seg godt som showrom, treningssenter, forretningslokale, restaurant publikumsrettet kontorvirksomheter eller tradisjonelle kontorlokaler.

Fasaden ut mot torget vil bestå av glass, slik at arealene får veldig gode lysforhold inn fra sør. Høyde fra gulv til underkant betongdekke er 4 meter. Arealet kan tilpasses leietakes ønsker og behov, men leveres i utgangspunktet som et rålokale, men med installasjoner i teknisk rom, varme, våtrom, samt sprinkler og brannvarsling.

Parkering i nærliggende parkeringshus med 86 plasser.

Prosjektet ferdigstilles i august 2017.

Beliggenhet

Vålerengas nye storstue ligger i hjertet av den nye Hovinbyen. Hovin som tidligere har vært preget av lager og industriarealer, transformeres nå til et attraktivt byområde. Stadion har umiddelbar nærhet til kollektivtransport, med T-bane fra Helsfyr til sentrum hvert 3. minutt. Fotgjengerne, syklister og kollektivreisende er satt i fokus, slik at alt blir lagt til rette for en fleksibel hverdag. Det er flere skoler og barnehager i området, og det skal bygges en splitter ny Valle Hovin.

Valleområdet består av store grønne områder, med fotballbaner og skøytebane, og med stor mulighet for å drive egenorganiserte aktiviteter. På nabotomtene skal Selvaag Bolig bygge ca. 375 nye leiligheter, mens NCC skal bygge ca. 60.000 m2 med næring/kontorarealer. Scandic Helsfyr Hotell blir nærmeste nabo i innspurten, mens Vallhall Arena blir vår nabo med innendørs hall i nord.

Både Bryn og Helsfyr var landbruksområder utenfor Oslo, som opplevde en betydelig industriutbygging på 1800-tallet, særlig ved Alnaelven på Bryn. På 1950- og 60-tallet startet imidlertid utbyggingen av en rekke kontorbygg opp på Bryn-Helsfyr, og i løpet av de seneste 10-20 årene er området blitt utviklet til ett av Oslos største og viktigste kontorområder. I kontorsammenheng ser man på Bryn og Helsfyr som ett område. Bryn-Helsfyr har mellom 15 000 og 20 000 ansatte i over 5000 virksomheter.

Bryn grenser til Tvetenveien i nord, t-banestrekningen fra Ensjø til Brynseng i sør og ligger mellom Østensjøveien i vest og Hellerud i øst. Helsfyr ligger på begge sider av Strømsveien og grenser til Etterstad, Ensjø, Valle Hovin og Teisen.

Med bare fem minutter til sentrum med bil, gode buss- og t-baneforbindelser, kort vei til Gardermoen og leiepriser som ligger et godt stykke under Oslo Sentrum og Skøyen, har Bryn-Helsfyr-området tiltrukket seg flere bedrifter som er arbeidskraftintensive (det vil si har relativt sett lave driftsinntekter per ansatt). For disse leietakerne spiller noen hundrelapper i lavere husleie og arealeffektive lokaler en stor rolle i kampen for å holde lønnsomheten oppe. Etter hvert som det er bygd nye (og rehabilitert) arealeffektive bygg, har en rekke bedrifter flyttet til Bryn-Helsfyr fra mer kostbare kontorområder.