Oslo sentrum

Til leie – Stilrene og lyse kontorlokaler rett ved Karl Johans gate

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
12
12
13
13
14
14
15
15
16
16
17
17
18
18
19
19
20
20
21
21
22
22
  • BESKRIVELSE
  • OM OMRÅDET

Fasiliteter

Aircondition/Ventilasjon
Heis

Beskrivelse

Kongens gate 31, også kalt Backergården, ble oppført i 1894–1895 i en moderne nybarokk stil, kledd med norsk marmor som gjør fasaden meget tiltalende og representativ.

Bygget går over fem etasjer, hvorav 1. og 2. etasje benyttes til forretningsvirksomhet. De øvrige etasjene leies ut som kontorlokaler. Bygget har egen kontorinngang fra Kongens gate.

Adkomst

Trikk linje 12, 13 og 19 og buss linje 74 stopper rett utenfor bygget. Jernbanetorget og Oslo Sentralstasjon med alt av offentlig kommunikasjon er kun noen få minutters gange unna.

Nærmeste holdeplass for kollektiv transport:

T-bane: Jernbanetorget og Stortinget
Buss: Kongens gate og Stortorvet
Trikk: Kongens gate
Tog: Oslo Sentralstasjon med alt av lokal-, regional- og flytog

Beliggenhet

Eiendommen ligger sentralt til i Oslo sentrums beste butikk- og kontorområde, rett ved siden av Steen & Strøm og et steinkast fra Karl Johans gate. Kollektivtransport og nødvendige servicefunksjoner som post, butikk og bank er i umiddelbar nærhet.

I nærområdet er det også godt med treningstilbud. SATS Akersgata og Elixia i Bjørvika ligger i ca. 5–10 minutters gangavstand fra eiendommen.

Standard

Ventilasjon med kjøling og hovedtavle med fordelingsanlegg for strøm er anlagt. I tillegg er det montert ovner med elektronisk styring og nattsenkningsautomatikk. Heis i alle etasjene.

Innhold

Vi har ledig følgende arealer:

361 kvm BTA kontor i 4. etasje.372 kvm BTA kontor i 5. etasje.

Etasjene har store vindusflater som gir meget lyse lokaler. Lokalene innehar en god kontorstandard og kan overtas slik de er, evt. tilpasses ny leietakers ønsker og behov.

4. etasje er i dag inndelt i åpent kontorlandskap, tre store møterom, loungesone, kjøkken med god spiseplass, kopirom, datarom, lager, HC-toalett/toaletter.

Lokalene i 5. etasje er innredet med cellekontorer, teamkontor/landskapssone, stort møterom/undervisningsrom, tekjøkken med spiseplass, serverrom, HC-toalett/toaletter.

Matrikkelinformasjon

Kommunenr: 301

Gårdsnr: 207

Bruksnr: 154

Oslo sentrum inneholder den klart største delen av kontorarealene i Oslo. Akershus Eiendom regner med at om lag 3 millioner kvadratmeter av Oslos totalt 8 millioner kontorkvadratmeter befinner seg i sentrum, men da inkluderer de området fra Solli plass i vest til Bjørvika i øst.

Sentrum vil av naturgitte årsaker alltid være det mest sentrale området i Oslo, med kort vei til alle servicefasiliteter og ikke minst en suveren kollektivdekning. Arealledigheten i området er som regel lavest blant de ulike områdene i hovedstaden. Gjennomgående er ledigheten på 4-5 prosent, og sjelden over 6-7 prosent. Ledigheten i sentrum var eksempelvis i 2009 ned mot det halve av ledighetsnivået til prestisjeområdet CBD.

All utbygging skjer på eksisterende bebygde tomter. Stort sett kan ledigheten i sentrum oppsummeres som friksjonsledighet og ledighet i påvente av oppgraderinger. Dette gjelder særlig i de vestre delene av sentrum. Oslo sentrum kjennetegnes likevel av mange gamle bygårder, som er umoderne og lite areal- og energieffektive etter dagens krav. Det går derfor mot en rekke moderniseringer de kommende årene for at gårdene skal holde seg attraktive.

Parkeringsdekningen i sentrum er svært dårlig, hvis vi ser bort fra de private parkeringshusene. Til gjengjeld er altså kollektivdekningen i særklasse og omfatter både tog, T-bane, trikk, buss og ferge.

To store private gårdeiere peker seg ut i Oslo sentrum, Olav Thon og Eiendomsspar. Det offentlige er en stor eiendomsbesitter gjennom Statsbygg. Rom Eiendom eier mye rundt Oslo S, det samme gjør Entra Eiendom. Ellers består utleierne av alt fra livselskaper, pensjonskasser, eiendomsfond til mindre private gårdeiere og utenlandske aktører.

Med unntak av Bjørvika og Schweigaards gate, er det svært få bygg i sentrum som er store nok til å være hovedkontorfunksjoner for de største bedriftene. Det finnes imidlertid en rekke større offentlige leietakere i sentrum innenfor stats- og kommuneforvaltningen, samt rettsvesenet.

Leietakermassen i Oslo sentrum er gjennomgående spredt, med alt fra offentlige leietakere, foreninger og organisasjoner, forlag, advokater, finans og tjenesteytende næringer generelt. Handelseiendommene har kontorarealer i de øverste etasjene.

Leieprisene i Oslo sentrum ligger naturlig nok høyt, opp mot nivåene i prestisjeområdet CBD for de dyreste lokalene rundt Rådhuset, Oslo S og Regjeringskvartalet og Tinghuset, og etter hvert Bjørvika. Beveger vi oss bortover Storgata og i nedre delen av Kvadraturen, med til dels gamle og utdaterte bygninger, snakker vi om leienivåer på halvparten av toppnivåene.

Leienivåene i de dyreste områdene av Oslo sentrum svinger mye og nesten like mye som i prestisjeområdet.