Oslo vest

Til leie – Skøyen Atrium III - Et bærekraftig og fremtidsrettet signalbygg i Drammensveien 147

Skøyen Atrium III - fra Askekroken
Skøyen Atrium III - fra Askekroken
Skøyen Atrium III - fra trikkeholdeplassen
Skøyen Atrium III - fra trikkeholdeplassen
Representativt inngangsparti - ved siden av hyggelig serviceareal på gateplan
Representativt inngangsparti - ved siden av hyggelig serviceareal på gateplan
Torget i Plan 3 - hyggelig uteareal med gode solforhold
Torget i Plan 3 - hyggelig uteareal med gode solforhold
Hyggelig lobby i innglasset atrium over seks etasjer
Hyggelig lobby i innglasset atrium over seks etasjer
Lobby i atrium - mot personalrestaurant
Lobby i atrium - mot personalrestaurant
Gangbro i 2. etg - Utsikt mot møtesenter
Gangbro i 2. etg - Utsikt mot møtesenter
Møtesenter med hyggelig lounge og direkte utgang til Torget
Møtesenter med hyggelig lounge og direkte utgang til Torget
Gode kontoretasjer med 2.7 m fri takhøyde og store vindusflater
Gode kontoretasjer med 2.7 m fri takhøyde og store vindusflater
12.etg - kontor med nydelig utsikt
12.etg - kontor med nydelig utsikt
12. etg - utsikt
12. etg - utsikt
  • BESKRIVELSE
  • OM OMRÅDET

Beliggenhet

Skøyen Atrium ligger bare tre minutter fra stasjonen. Buss og trikk stopper rett utenfor inngangsdøren. Enkel adkomst med bil, og godt med gjesteparkering for besøkende. Tvers over gaten og under toglinjen mot syd ligger Karenslyst Allè med shopping og serveringssteder.

Standard

Skøyen Atrium III blir et bygg med selvtillitt. Det kommer til å se fantastisk ut, og blir et fantastisk sted å jobbe. Det er tegnet av arkitektene Lund + Slaatto for Schage Eiendom og blir et tydelig bygg, et bygg med utstråling, som sender tydelige signaler til omgivelsene på vegne av sine leietakere. Ikke på grunn av prangende firmalogoer på fasaden, men på grunn av arkitektur, materialvalg og smarte løsninger.

Med sine tolv etasjer vil eiendommen være et tydelig signalbygg i området.

Skøyen Atrium blir et fremtidsrettet bygg med tydelige miljøkvaliteter. Materialvalg, tekniske løsninger, energibruk og arkitektur trekker i samme retning.Det legges vekt på bruk av gode og varige materialer med tidløs design.

Inneholder

Skøyen Atrium III blir et fullservicebygg med felles resepsjon, innbydende personalreastaurant med rom for uformelle møter utenom lunsjtid, og møtesenter med god kapasitet for byggets leietakere. Ut mot gateplan blir det butikker og servicefunksjoner som feks frisør, renseri, kaffebar osv.

Fra byggets atrium over seks etasjer er det tilgang til det trivelige og åpne torget ute, med god plass til å nyte lunsjen i sola. I underetasjen er det store garderober med ventilerte, låsbare skap, dusjer og tørkerom til treningstøyet. Det er sykkelparkering med rom for vask og enkel service på sykkelen.

Kontorarealene er utformet med tanke på størst mulig fleksibilitet, med kontoretasjer med plass for mellom 40 og 210 ansatte på en flate.Store vindusflater og rause takhøyder gir gode arbeidsforhold i hele etasjen.

Lokaler og planløsninger blir tilpasset den enkelte leietaker, og arkitekturen gjør det enkelt å endre planløsningen i takt med endringer i organisasjonen, vekst eller nye behov.

1. etg - Felles resepsjon, lobby, personalrestaurant
2. etg - Møtesenter / 2.350 m2 kontor
3. til 5. etg - 2.850 m2 kontor per etasje
6. etg - 2.675 m2 kontor
7. til 12. etg - 1.070 m2 kontor per etasje

Bebyggelse

Nybygget Skøyen Atrium III, er tredje og siste byggetrinn i kvartalet Skøyen Atrium. Til sammen vil kvartalet bestå av 65.000 fleksible kvadratmeterfordelt på de tre byggene.

Ledig fra

Ferdigstillelse sommeren 2019, etter nærmere avtale.

Skøyen fikk jernbanestasjon så tidlig som i 1872, noe som ga grunnlaget for en betydelig industriutvikling. Store deler av området var preget av industri helt frem til 1970- og 80-tallet, da det søndre Skøyen-området ble transformert til et kontorområde. Samtidig ble det nordlige Skøyen utviklet til et boligområde. Skøyen er imidlertid et lite og begrenset område.

Skøyen har vokst frem som et attraktivt og etablert kontorområde de to seneste tiårene, med moderne bygg som huser forskjellige typer bedrifter. Mens prestisjeområdet CBD (Vika, Aker Brygge og Tjuvholmen) har de høyeste leieprisene og leietakere med høy betalingsvilje innenfor bransjene finans og juss, er leienivåene mer moderate på Skøyen. Bedriftene i området er ofte kunnskapsbedrifter innenfor bransjer som informasjonsteknologi, ingeniørtjenester, revisjon og konsulenttjenester.

Gjennom 90-tallet og det siste tiåret har eiendomsutviklere satt opp en rekke kontorbygg på Skøyen. Plasskrevende virksomheter som Norges Varemesse er blitt flyttet ut av området og erstattet med nye kontorbygg. De seneste årenes utbygging på Skøyen har bidratt til at mesteparten av næringstomtene allerede er blitt bygd ut. Utvalget av mulige nybygg er dermed begrenset. Torstein Tvenges eiendomsselskap Fram Eiendom har imidlertid vært en av de få som har utviklet nytt på Skøyen den seneste tiden, blant annet med et kontorbygg på 20 000 kvadratmeter rett ved siden av Skøyen stasjon. Ellers har Norwegian Property kjøpt Essos bensinstasjonstomt i Drammensveien 149. Der skal det utvikles et nytt kontorbygg på inntil 12 000 kvadratmeter.

Selv om det er få muligheter til å komme inn i nybygg på Skøyen, er mange av de annonserte lokalene moderne og relativt sett nye. I tillegg vil flere eiendommer bli rehabilitert og rustet opp til den nødvendige standarden.