Oslo sentrum

Til leie – Sentrum v/Stortinget: Nyoppussede kontorlokaler i 4. etg. på ca. 184 kvm BTA.

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
12
12
13
13
14
14
15
15
16
16
  • BESKRIVELSE
  • OM OMRÅDET

Fasiliteter

Aircondition Bredbåndstilknytning Kantine Moderne Sentralt Vaktmester-/vektertjeneste Heis

Beliggenhet

Eiendommen ligger meget sentralt og attraktivt til ved siden av Stortinget - midt i Oslos viktigste forretningsstrøk og med yrende folkeliv. I umiddelbar nærhet finner man alt av servicetilbud samt offentlig kommunikasjon.

Eiendommen har hyggelig inngangsparti med inngang fra Stortingsgaten. Lokalene har utsikt mot Stortingsgaten, Eidsvolds Plass, Karl Johans gate og Stortinget.

Kort gangavstand til alle tilbud byen har å by på.

Nationaltheatret stasjon og Stortinget T-banestasjon ligger kun 2 minutters gange fra eiendommen. I Stortingsgaten går både buss (linje 30, 31, 32 ,54, 70 m.fl.) og sporvogn (linje 13 og 19).

Ellers tilgang til tog og flytog fra Nasjonalteateret stasjon.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse. Eiendommen har inngang direkte fra Stortingsgaten.

Parkering

Gateparkering. Betalingsplasser rett utenfor bygget.

Det er enkel adkomst for kjørende med gode parkeringsmuligheter i området, og flere P-hus som Bankplassen P-hus i umiddelbar nærhet.

Standard

Gjennomgående god standard med tepper, screens på vinduene, ventilasjon og takhøye vinduer.

Lokalene ble pusset opp for noen år siden og holder en moderne og god kontorstandard.

God standard på fellesområdene og toalettene.

Eiendommen er fleksibel, og romløsningen kan endres i rimelig utstrekning etter nærmere avtale

Inneholder

Vi har ledig kontorlokaler i byggets 4. etasje.

Kontorlokale på ca. 184 kvm. BTA.

Lyse moderne lokaler med store vindusflater, som gir godt arbeidslys. Lokalene er i dag oppdelt i 4 rom av forskjellige størrelser. Hvorav ett stort grupperom/møterom med balkong, 1 cellekontor og to større kontorer/møterom, toalett, kjøkken og romslig inngangsparti/resepsjonsområde.

Visning

Etter avtale med megler.

Matrikkelinformasjon

Kommunenr: 301
Gårdsnr: 207
Bruksnr: 331

Oslo sentrum inneholder den klart største delen av kontorarealene i Oslo. Akershus Eiendom regner med at om lag 3 millioner kvadratmeter av Oslos totalt 8 millioner kontorkvadratmeter befinner seg i sentrum, men da inkluderer de området fra Solli plass i vest til Bjørvika i øst.

Sentrum vil av naturgitte årsaker alltid være det mest sentrale området i Oslo, med kort vei til alle servicefasiliteter og ikke minst en suveren kollektivdekning. Arealledigheten i området er som regel lavest blant de ulike områdene i hovedstaden. Gjennomgående er ledigheten på 4-5 prosent, og sjelden over 6-7 prosent. Ledigheten i sentrum var eksempelvis i 2009 ned mot det halve av ledighetsnivået til prestisjeområdet CBD.

All utbygging skjer på eksisterende bebygde tomter. Stort sett kan ledigheten i sentrum oppsummeres som friksjonsledighet og ledighet i påvente av oppgraderinger. Dette gjelder særlig i de vestre delene av sentrum. Oslo sentrum kjennetegnes likevel av mange gamle bygårder, som er umoderne og lite areal- og energieffektive etter dagens krav. Det går derfor mot en rekke moderniseringer de kommende årene for at gårdene skal holde seg attraktive.

Parkeringsdekningen i sentrum er svært dårlig, hvis vi ser bort fra de private parkeringshusene. Til gjengjeld er altså kollektivdekningen i særklasse og omfatter både tog, T-bane, trikk, buss og ferge.

To store private gårdeiere peker seg ut i Oslo sentrum, Olav Thon og Eiendomsspar. Det offentlige er en stor eiendomsbesitter gjennom Statsbygg. Rom Eiendom eier mye rundt Oslo S, det samme gjør Entra Eiendom. Ellers består utleierne av alt fra livselskaper, pensjonskasser, eiendomsfond til mindre private gårdeiere og utenlandske aktører.

Med unntak av Bjørvika og Schweigaards gate, er det svært få bygg i sentrum som er store nok til å være hovedkontorfunksjoner for de største bedriftene. Det finnes imidlertid en rekke større offentlige leietakere i sentrum innenfor stats- og kommuneforvaltningen, samt rettsvesenet.

Leietakermassen i Oslo sentrum er gjennomgående spredt, med alt fra offentlige leietakere, foreninger og organisasjoner, forlag, advokater, finans og tjenesteytende næringer generelt. Handelseiendommene har kontorarealer i de øverste etasjene.

Leieprisene i Oslo sentrum ligger naturlig nok høyt, opp mot nivåene i prestisjeområdet CBD for de dyreste lokalene rundt Rådhuset, Oslo S og Regjeringskvartalet og Tinghuset, og etter hvert Bjørvika. Beveger vi oss bortover Storgata og i nedre delen av Kvadraturen, med til dels gamle og utdaterte bygninger, snakker vi om leienivåer på halvparten av toppnivåene.

Leienivåene i de dyreste områdene av Oslo sentrum svinger mye og nesten like mye som i prestisjeområdet.