Oslo sentrum

Til leie – Sentrum/Grev Wedels Plass: Kontorlokaler til leie fra ca. 190 til 326 kvm bta. Sentral beliggenhet og gunstig leie.

Prospektet er ikke aktivt
31_1381166568
31_1381166568
31_614942535
31_614942535
1
1
2
2
3
3
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
12
12
13
13
14
14
  • BESKRIVELSE
  • OM OMRÅDET

Fasiliteter

Aircondition
Sentralt
Vaktmester-/vektertjeneste

Arealspesifikasjon

kvm/ant Etg Beskrivelse
190 kvm 1 Kontor
326 kvm 5 Kontor

Beliggenhet

Grev Wedels Plass ligger meget sentralt i Oslos gamle bykjerne Kvadraturen . Eiendommen ligger rett ved Akershus Festning, Gamle Logen, museene for moderne kunst og arkitektur, Norges Bank, Statistisk Sentralbyrå, Forsvarsdepartementet, m.m.

Området rundt Grev Wedels Plass har gjennomgått en betydelig oppgradering de senere årene og er blant de peneste strøkene i Oslo sentrum. Området er preget av rolig atmosfære i parken, ingen gjennomgangstrafikk og lite støyende virksomheter.

Det er ca. 10 min. gang til Aker Brygge og Bjørvika.

Det er et rikt utvalg av hyggelige restauranter i området, hvorav flere har uteservering i sjarmerende gamle bakgårder i sommerhalvåret. Det er forøvrig 4 hoteller i nærområdet.

Beskrivelse

Grev Wedels Plass 4 er en meget vakker bygning oppført i 1895 som utleiegård for brennevinsprodusenten Simers & Co ved arkitekt Herman Backer. I 1916 ble gården omgjort til kontorlokaler.

Eiendommen har alarm på hovedporten og alle inngangsdører.

Fasade, balkonger og tak ble pusset opp høsten 2016.

Parkering

Gateparkering eller i nærliggende parkeringshus som for eksempel i Bankplassen parkeringshus eller Paleet parkering.

Det kommer nytt parkeringshus for El-biler under Akershus Festning våren 2016. Her kan man stå 10 timer gratis om dagen.

Inneholder

Vi har følgende ledige lokaler til leie:
1. etg. ca. 190 kvm bta.:
Lokalene består av 4/5 kontorer/grupperom av varierende størrelse, 1 møterom, kjøkken og to toaletter hvor av det ene med dusj. Lokalene fremstår som lyse og velholdt.

5.etg. ca. 326 kvm bta.:
Lokalet inneholder resepsjonsområde, 7 kontorer av varierende størrelse, kjøkken og to toaletter.


Diverse:
* Alle etasjene er betjent med heis.
* Ventilasjonsanlegg i bygget fra 2001/02
* Alle vinduer er skiftet i nyere tid.
* Det er innbygget velv/safe i alle lokalene.
* Eiendommen holder en god standard.
* Gode parkeringsmuligheter i området.
* Bygget er energimerket med energikarakter E

Visning

Etter avtale.

Diverse

Offentlig kommunikasjon i gangavstand.
Flere busser og trikker med stoppested i Prinsensgate, samt noen minutters gange til Stortinget og Oslo S med t-bane og tog.

Matrikkelinformasjon

Kommunenr: 301
Gårdsnr: 0
Bruksnr: 0

Oslo sentrum inneholder den klart største delen av kontorarealene i Oslo. Akershus Eiendom regner med at om lag 3 millioner kvadratmeter av Oslos totalt 8 millioner kontorkvadratmeter befinner seg i sentrum, men da inkluderer de området fra Solli plass i vest til Bjørvika i øst.

Sentrum vil av naturgitte årsaker alltid være det mest sentrale området i Oslo, med kort vei til alle servicefasiliteter og ikke minst en suveren kollektivdekning. Arealledigheten i området er som regel lavest blant de ulike områdene i hovedstaden. Gjennomgående er ledigheten på 4-5 prosent, og sjelden over 6-7 prosent. Ledigheten i sentrum var eksempelvis i 2009 ned mot det halve av ledighetsnivået til prestisjeområdet CBD.

All utbygging skjer på eksisterende bebygde tomter. Stort sett kan ledigheten i sentrum oppsummeres som friksjonsledighet og ledighet i påvente av oppgraderinger. Dette gjelder særlig i de vestre delene av sentrum. Oslo sentrum kjennetegnes likevel av mange gamle bygårder, som er umoderne og lite areal- og energieffektive etter dagens krav. Det går derfor mot en rekke moderniseringer de kommende årene for at gårdene skal holde seg attraktive.

Parkeringsdekningen i sentrum er svært dårlig, hvis vi ser bort fra de private parkeringshusene. Til gjengjeld er altså kollektivdekningen i særklasse og omfatter både tog, T-bane, trikk, buss og ferge.

To store private gårdeiere peker seg ut i Oslo sentrum, Olav Thon og Eiendomsspar. Det offentlige er en stor eiendomsbesitter gjennom Statsbygg. Rom Eiendom eier mye rundt Oslo S, det samme gjør Entra Eiendom. Ellers består utleierne av alt fra livselskaper, pensjonskasser, eiendomsfond til mindre private gårdeiere og utenlandske aktører.

Med unntak av Bjørvika og Schweigaards gate, er det svært få bygg i sentrum som er store nok til å være hovedkontorfunksjoner for de største bedriftene. Det finnes imidlertid en rekke større offentlige leietakere i sentrum innenfor stats- og kommuneforvaltningen, samt rettsvesenet.

Leietakermassen i Oslo sentrum er gjennomgående spredt, med alt fra offentlige leietakere, foreninger og organisasjoner, forlag, advokater, finans og tjenesteytende næringer generelt. Handelseiendommene har kontorarealer i de øverste etasjene.

Leieprisene i Oslo sentrum ligger naturlig nok høyt, opp mot nivåene i prestisjeområdet CBD for de dyreste lokalene rundt Rådhuset, Oslo S og Regjeringskvartalet og Tinghuset, og etter hvert Bjørvika. Beveger vi oss bortover Storgata og i nedre delen av Kvadraturen, med til dels gamle og utdaterte bygninger, snakker vi om leienivåer på halvparten av toppnivåene.

Leienivåene i de dyreste områdene av Oslo sentrum svinger mye og nesten like mye som i prestisjeområdet.