Ytre Oslo Sentrum

Til leie – Schous / Grünerløkka - Spennende og kreative lokaler - fantastisk utsikt fra tårnet over byen

  • BESKRIVELSE
  • OM OMRÅDET

Beskrivelse

» Sentralt på Grünerløkka med alt av servicetilbud i nærheten

» Kreativt og hyggelig miljø i en historisk bygning med særpreg

» Flere serveringssteder og treningssenter på eiendommen

» God offentlig kommunikasjon i nærområdet med buss- og trikkeholdeplass rett vedEiendommen har de senere årene vært under utvikling, og fremstår nå som moderne med et særeget preg. KLP Eiendom utvikler sine eiendommer med tanke på fremtiden, og tar samtidig vare på historien.

Leietakersammensetningen på bakkeplan består bl.a. av virksomheter innen kreative yrker, musikk, offentlig virksomhet og kultur. Eksempelvis Schous kulturbryggeri, "øvingshotell" for musikere, Popsenteret, Riksscene for nasjonal og internasjonal folkemusikk, samt Kulturstasjon – Oslo musikk- og kulturskole. I de øvrige etasjene er det kontorleietakere. KLP Eiendom eier de fleste av kontorbyggene på Schous og har eget driftskontor på stedet.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i Trondheimsveien 2 nederst på Grünerløkka. I umiddelbar nærhet finnes et godt utvalg av butikker, kafeer og restauranter, samt grøntarealer, sykkel- og turstier.

I Schous-kvartalet er det flere serveringssteder, bl.a Trattoria Popolare, Mikrobryggeriet og restaurant Txotx. I tillegg finner du treningssenteret SATS Elixia. Det er kort gangavstand til restaurant Sûdøst, Trancher, Delicatessen, Godt Brød m.fl.

Eiendommen har god offentlig kommunikasjon i nærområdet, med buss- og trikkeholdeplass rett ved og taxiholdeplass utenfor hovedporten. Gangavstand til Oslo S er ca. 10 min. Enkel adkomst med bil og mulighet for parkering i p-hu

Innhold

Lokalene i Bygg L ligger i "Malteriet".

8. etg: 249 kvm BTA

9. etg: 73 kvm BTA i "tårnet" (netto gulvareal ca 35 kvm)

Lokalene leies samlet. Totalt areal er 322 kvm BTA
Oslo kommune leier hele nedre del av bygget.

Det har tradisjonelt ikke vært de store kontorlokalene i bydelen Grünerløkka, og gårdeiere i gamle og slitne bygg har ofte slitt med å fylle opp lokalene når store leietakere flytter ut. Dette har ført til at det har vært en del ombygginger av gamle næringsbygg til bolig. Grünerløkka strekker seg fra Maridalsveien/Uelands gate til Løren, og avgrenses av Tøyen og Munchmuseet på den ene siden og grensen til Torshov på den andre siden.

Men det pågår en del utbygginger i bydelen som vil gi store næringsarealer.

Vulkan

På Vulkan ved Akerselva har Aspelin Ramm og Anthon B Nilsen Eiendom utviklet det de kaller ”den lille byen i byen”. Der finner vi Dansens Hus, en ny mathall, hotell, utdanning og andre kulturaktiviteter. I tillegg er det utviklet flere kontorbygg, hvor det mest kjente er kanskje Bellona-bygget, som er et spektakulært bygg med energiklasse A.

Vulkan ligger rett ved siden av Arkitekthøgskolen. Flere av leietakerne på Vulkan er kreative virksomheter, og utbyggerne har ambisjoner om at det skal bli et levende område og en trasé mellom Oslo indre by og Grünerløkka.

Totalt vil det bli utviklet 60 000 kvadratmeter på Vulkan.

Hasle

På den gamle tomten til Arcus på Hasle er planene store. Höegh Eiendom og Bunde Eiendom tok over tomten for få år siden og skal utvikle næringslokaler for milliardbeløp. Prosjektet har fått navnet Haslelinje, og det er meningen at området skal bebygges med ca 180 000 kvadratmeter, hvorav 140 000 er næringsvirksomhet som kontorbygg, kulturattraksjoner, matbutikker, kafeer, restauranter og bilbutikker.

Planen er å bygge ut i tre faser, der boligdelen på 35 000 kvadratmeter kommer til slutt. Først er det meningen at det skal utvikles 105 000 kvadratmeter ut mot Økernveien. Haslelinje forsøkte å få på plass EDB Ergogroups nye hovedkontor, men tapte mot EDS hovedeier Telenors lokaler på Fornebu. Nå jobbes det med å få på plass en ny stor leietaker på Haslelinje, men utbyggerne mener det også er mulig å bygge ut suksessivt fra 6000-7000 kvadratmeter.