Romerike

Til leie – Profilert hovedkontor/handelseiendom - Karihaugen

Prospektet er ikke aktivt
Solheimveien 6-8, inkl. påbygg
Solheimveien 6-8, inkl. påbygg
Perspektiv, øst
Perspektiv, øst
Perspektiv, vest
Perspektiv, vest
Solheimvn. 6-8, illustrasjon, felleskantine
Solheimvn. 6-8, illustrasjon, felleskantine
Solheimvn. 6-8, illustrasjon, kontor
Solheimvn. 6-8, illustrasjon, kontor
  • BESKRIVELSE
  • OM OMRÅDET

Beliggenhet

Solheimveien 6-8 er en velprofilert og veldig sentralt beliggende eiendom på Karihaugen. Eiendommen ligger på grensen mellom Oslo og Lørenskog kommune, helt inntil og med unik profilering mot Strømsveien/Rv. 159.
Området har de siste årene utviklet seg til en moderne handels-, service-, lager- og kontorpark. En rekke anerkjente aktører er etablert i umiddelbar nærhet, bl.a. Elkjøp Megastore, Staples, Bertel O. Steen, Maxbo, Coca-Cola, Posten m.fl.

Standard

Gårdeier søke å bygge på med to nye kontoretasjer i tillegg til rehabilitering av eksisterende bygningsmasse. Etter oppgradering vil eiendommen fremstå med tidsriktige, moderne og miljømessige kvaliteter.

Gode takhøyder kombinert med utstrakt bruk av glassfasader gir lyse og trivelige arbeidsplasser. To lysgårder i tillegg til fasadene bidrar med godt lysinnslipp. Utgang til den ene lysgården med mulighet for å sette seg ned.

Lokalene egner seg til arbeidsplasser i kombinasjon av åpen løsning og cellekontorer. Utformingen av lokalene vil gjøres i nært samarbeid med ny leietaker, og hvor ny leietaker gis anledning til å påvirke planløsning, materialvalg og standard

I kombinasjon åpen løsning og cellekontorer vil det kunne etableres caca. 150 - 200 arbeidsplasser i én kontoretasje. Etasjene kan vurderes delt.

Inneholder

Eiendommen har totalt ca. 18.500 kvm BTA oppført i seks etasjer pluss parkeringsgarasje, fordelt på følgende:

Grunnetasje: ca. 3.000 kvm høytlager/showroom(LEDIG)
1. etasje: ca. 3.400 kvm BTA forretning/showroom (RESERVERT)
2. etasje:ca. 3.000 kontor/showroom (LEDIG)
3. etasje: ca. 1.900 kontor/showroom (RESERVERT) samt felleskantine
4. etasje: ca. 3.000 kontor/showroom (RESERVERT)
5. etasje: ca. 3.000kontor/showroom (UTLEID)
Underetasje: CA. 115 parkeringsplasser, garderober og sykkeLparkering.

Nye heiser mellom alle etasjene. Hyggelig felleskantine i 3. etasje med felles møterom og utgang til stort atrium.

Parkering

Ca. 115 innvendige garasjeplasser og ca. 120 utvendige p-plasser.

Bebyggelse

Eiendommen er opprinnelig oppført som Elkjøp sitt hovedkontor-/lager-/butikk i Norge. Bygget huser i dag Elkjøp sitt hovedkontor, mens butikk- og lagerdelen i bygget disponeres p.t. av Jula og Garderobemannen. Elkjøp har bygget ny stor butikk på naboeiendom.

Bygget skal videreutvikles med bl.a.påbygg med to nye kontoretasjer samt en rehabilitering av eksisterende bygg. Eiendommen vil fremstå som et nybygg etter rehabilitering. Eiendommen vil etter utvikling bestå av fire kontoretasjer, to forretningsetasjer og en parkeringsetasje.

Ledig fra

Lokalene vil kunne overtas f.o.m. juli/august 2018.

Matrikkelinformasjon

Kommunenr: 230
Gårdsnr: 105
Bruksnr: 3

Romerike omfatter 13 kommuner i Akershus øst og nord for Oslo. Arealet er på 3800 kvadratkilometer, og regionsenteret er byen Lillestrøm. Tettstedet Oslo har vokst seg inn i de vestlige delene av distriktet. Med utbyggingsplanene i Groruddalen de nærmeste 15-20 årene, vil det gå mot en enda større sammensmeltning og et utvidet kollektivtilbud til nabokommunene til Oslo. Det er stort kapasitetspress på innfartsveiene nord fra Oslo, som gir til dels lange køer.

Flytoget stopper imidlertid på Lillestrøm, og tidsavstanden med tog til Oslo sentrum er under 15 minutter. Norges Varemesse ligger rett ved siden av Lillestrøm stasjon.

Skedsmo kommune er kjent for å tiltrekke seg store lager- og logistikkbygg, langs E6 oppover mot Gardermoen. Markedet på Romerike kjennetegnes også av en stor etterspørsel etter kombinasjonslokaler rundt 300 kvadratmeter. Et typisk bygg er gjerne 250 kvadratmeter med lager. og verkstedlokaler og 50-100 kvadratmeter med kontorlokaler. Derimot er det få større kontorbygg i området.

De dyreste kontorleieprisene på Romerike oppnås i Lillestrøm sentrum, samt i Jessheim sentrum. I disse to områdene finner vi også den største etterspørselen etter kontorlokaler. Leieprisnivået i Lillestrøm sentrum ligger stort sett på høyde med de nedre delene av Groruddalen og i Bryn/Helsfyr-området. I Jessheim sentrum snakker vi om nivåer vi finner i Oslo syd, fra Ryen og sørover.

Det er imidlertid mange kontorlokaler på Romerike som begynner å bli eldre, så det er et begrenset tilbud av nye og moderne lokaler.