Ytre Oslo Sentrum

Til leie – Pilestredet Park 7 - Utdanning, Helse og offentlig sektor

Pilestredet Park
Pilestredet Park
Oslo Sentrum
Oslo Sentrum
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
12
12
  • BESKRIVELSE
  • OM OMRÅDET

Fasiliteter

Aircondition/Ventilasjon, Alarm, Bredbåndstilknytning, Fellesresepsjon, Garasje/P-plass, Heis, Kantine

Beskrivelse

Pilestredet Park 7 er sentralt plassert i Oslo sentrum, eiendommen er den gamle Kvinneklinikken på det tidligere Rikshospitalet, og stod ferdig oppført i 1914. Bygget ble total rehabilitert i perioden 2005 til 2008 i tett samarbeid med Riksantikvaren, Byantikvaren og Statsbygg. Etter gjennomført rehabilitering mottok eier Kulturvernprisen. I dag fremstår bygget som et moderne nærings- bygg tilpasset dagens krav til miljø, effektivitet, IT, og felles fasiliteter. Eiendommen er regulert til allmennyttige formål, helse og undervisning.

Eiendommen er på 12 500 kvm , hvorav ca 6.500 kvm - 8.000 kvm vil ledigstilles pr 01.01.2018. Eventuelt tidligere overtakelse kan avtales med dagens leietakere.

Arealene brukes i dag som kontorlokaler i en kombinasjon av cellekontor og team arbeidsplasser. Arealene kan leies samlet eller delt, ''as is'' eller skreddersøm.

Eiendommen planlegges tilrettelagt med felles kantine, trimrom og garderobefasiliteter. Kantinen har direkte utgang til eiendommens utearealer. Ved behov, vil det bli tilrettelagt felles møteromsenter. Eiendommen har et vakkert og verneverdig – dog topp moderne teknisk auditorium i plan 2, med plass til ca. 120 personer. Avhengig av leietakers ønsker, vurderes det å etablere nytt felles resepsjonsområde i bygget. Det er tilrettelagt for sykkelparkering på eiendommen.

Eiendommen er underlagt regulering til allmennyttig formål og egner seg meget godt til utdanning, helse og offentlig virksomheter.

.

Beliggenhet

Pilestredet Park ligger tilbaketrukket og rolig, samtidig som det er få minutters gange til sentrale knutepunkter som Nationaltheatret, Regjeringskvartalet, Karl Johans gate og Stortinget. Eiendommen ligger på et høydedrag, noe som gir mye lys og et godt arbeidsmiljø. Det er et bredt utvalg av service- og rekreasjonstilbud i umiddelbar nærhet maed blant annet kaféer, dagligvare, treningssentre og restauranter.

Kommunikasjon

Pilestredet Park ligger sentralt plassert i Oslo sentrum med nærhet til offentlig kommunikasjon. Det er 3 minutter gange til Ullevålsveien med flere bussavganger, og 3 minutter gange til trikk i Pilestredet. Nærhet til Nationaltheatret, Stortinget og Holbergs plass.

Parkering

Det er eget parkeringsanlegg tilhørende eiendommen. I tillegg er det betalingsplasser på forsiden av bygget for besøkende. Totalt er det 40 parkeringsplasser utomhus, og 20 plasser i egen parkeringskjeller.

Matrikkelinformasjon

Kommunenr: 301
Gårdsnr: 208

Gårdsnr: 949

Bydel St. Hanshaugen har et samlet areal på 3,6 km2 og er med det den nest minste bydelen i Oslo etter Sagene. Med 9015 innbyggere per km2 er imidlertid bydel St. Hanshaugen den tredje tettest befolkede bydelen i Oslo. Bydel St. Hanshaugen markerer et skille mellom øst og vest i Oslo, med gangavstander til sentrum, og er også bydelen med de tredje høyeste kvadratmeterprisene i boligmarkedet.

St. Hanshaugen er delt inn i fem delbydeler; Hammersborg, Bislett, Ila, Fagerborg og Lindern.

Geografisk omfatter St. Hanshaugen området helt ned mot Grensen og Akersgata, opp til Ullevål Sykehus, og bort til NRK.

Bydel St. Hanshaugen er for øvrig den eneste av Oslos 15 bydeler som ikke har en T-banestasjon innenfor bydelsgrensen. Offentlig kommunikasjon i bydelen er basert på buss (trikk langs Thereses gate), til gjengjeld er det rikelig med busslinjer, blant annet den mest trafikkerte i hele Oslo, linje 37.

Det er noen store offentlige institusjoner i bydelen, som Folkehelseinstituttet, og Statistisk sentralbyrå flytter i 2014 til Akersbakken 16, men ellers få private store leietakere, med unntak av området rundt Tinghuset.

Topp leiepriser i bydel St. Hanshaugen ligger tradisjonelt godt over 2000 kroner kvadratmeteren når vi nærmer oss sentrum og området rundt Regjeringskvartalet.