Oslo sentrum

Til leie – Nybygg i Bjørvika - eksklusive kontorlokaler ledig fra Q1 2018

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
9
9
10
10
Bygg B 7. etasje - plantegninger
Bygg B 7. etasje - plantegninger
Bygg B 6. etasje - plantegninger
Bygg B 6. etasje - plantegninger
11
11
12
12
13
13
14
14
15
15
  • BESKRIVELSE
  • OM OMRÅDET

Fasiliteter

Aircondition
Bredbåndstilknytning
Garasje/P-plass
Heis

Beskrivelse

Høystandardbygget Diagonale i Dronning Eufemias gate består av to bygg - et kontorbygg og et studentboligbygg. Kontorbygget får ni etasjer, med forretninger i 1. etasje og kontorer i resten med totalt ca. 12.500 kvm. Studentbygget på ni etasjer får også kontorlokaler i 2. og 3. etasje på ca. 2.900 kvm.

Gateplanet mellom og rundt byggene er forbeholdt handel og servering. Kombinasjonen av boliger og kontor vil gjøre at det blir mange mennesker i området både dagtid og kveldstid. Diagonale har to underetasjer som knytter byggene sammen, med fellesfasiliteter som parkeringsplasser til leie, sykkelparkering, treningsrom med dusj og garderober og varelevering.

Beregnet innflytting er Q1 2018.
Breeam: Very good

Hav Eiendom AS og Olav Thon Gruppen har delt eierskap i selskapet A9 Palekaia AS med kontorbygget Diagonale og studentbygget. Hav Eiendom AS ble stiftet i 2003 og er et eiendomsselskap som eies av Oslo Havn KF. Selskapet eier, direkte og indirekte, store deler av tomtearealene i Bjørvika. Gjennom planlegging, utleie, forvaltning, kjøp og salg av eiendommer i det tidligere havneområdet, er HAV Eiendom AS en av de største utviklerne i dette området.

Beliggenhet

Diagonale blir bygget på en av Bjørvikas beste og mest sentrale tomter med beliggenhet mellom Den Norske Opera & Ballett, Oslo S, nye Deichmanske hovedbibliotek og Oslofjorden. Bjørvikas nye paradegate, Dronning Eufemias gate, ligger parallelt med byggets nordside. Dette gir byggets brukere umiddelbar nærhet til offentlig kommunikasjon, handel, servering og bymiljøet i Bjørvika.

Det er kun 2-3 minutters gange til Jernbanetorget og inngangen til Oslos shoppinggate nr. 1 Karl Johans gate. Oslo S shopping og Byporten er i umiddelbar nærhet, og det vil på sikt tilkomme flere butikker og spisesteder i Bjørvika.

Innhold

BYGG B - kontorbygget

2-4. etasje er utleid til TV2 og 4-6. etasje er utleid til Vinmonopolet. 7-9. etasje er leid ut til adv. Ræder.

Ledige arealer:
6. etasje Fra 600 kvm - 1245 kvm
7. etasje 960 kvm

BYGG A - studentbygget
Kontorer i 2. og 3. etasje:
2. etasje 2.394 kvm
3. etasje 510 kvm (denne etasjen leies i sammenheng med hel eller delt 2. etasje).

Allerede for tusen år siden var Bjørvika en møteplass der Alna rant ut i Oslofjorden. Elven dannet grunnlaget for en liten jordbruksbygd som vokste jevnt og trutt. Det var i Bjørvika utgangspunktet til Oslo ble lagt, og tusen år senere er dette igjen blitt ett av byens mest sentrale områder.

Bjørvika-planen, som ble vedtatt i 2003, er den mest omfattende byutviklingen i Oslos historie. Her bygges totalt over 5 000 boliger og 20 000 arbeidsplasser. I tillegg kommer noen av landets viktigste kulturinstitusjoner, slik som Operaen, Munch- og Stenersen-museet og nytt hovedbibliotek for Deichman.

Dronning Eufemias gate, en 700 meter lang og 43 meter bred aveny, er hovedåren i Bjørvika. Som en forlengelse av Prinsens gate, knytter den bydelen sammen med Kvadraturen og selve kjernen i Oslo sentrum. I østre ende ligger middelalderparken og gamlebyen. Konsentrasjonen av publikumsrettede kulturinstitusjoner, offentlige byrom, kontorer og boliger gjør gaten til en av Oslos viktigste adresser i fremtiden.

Sentralt beliggende i Bjørvika, langs Dronning Eufemias gate, utgjør Barcode det kommersielle tyngdepunktet i bydelen. 12 bygg, med til sammen 400 leiligheter og 10 000 arbeidsplasser, er satt sammen for å danne en ny type urbanitet. Hvert enkelt bygg har en sterk identitet, samtidig som totaliteten har gitt en helt særegen arkitektonisk opplevelse.

Foruten boliger og kontorarbeidsplasser oppover i etasjene er det lagt handels- og bevertningsarealer på bakkeplan i hele Barcode. Her etableres det fortløpende et mylder av butikker, restauranter, caféer etc. Disse skal ivareta ikke bare brukerne av byggene, men også en betydelig mengde tilreisende besøkende og turister. Barcode er allerede regnet som en av hovedstandens viktigste attraksjoner og mest yndete fotomotiv.

Den spennende byutviklingen og Barcodes plassering inntil Norges største kollektivknutepunkt, kombinert med arkitektur som vektlegger åpenhet, teknologi og innovasjon, har tiltrukket seg noen av de mest fremtidsrettede aktørene i norsk næringsliv. Bedrifter som PwC, KLP, DNB og Deloitte var alle tidlig ute med å sikre seg posisjon i Oslos nye skyline, med langsiktige kontrakter på hvert sitt enbruker-bygg. Dette gjør at Barcode i all hovedsak er utsolgt for kontorarealer i overskuelig fremtid, med unntak av rekkens eneste flerbrukerbygg – DEG16.