Oslo sentrum

Til leie – Munkedamsveien 35 - Korttidsleie frem til 30.06.18 Kun NOK 1500,- pr kvm!

Kontorlokaler - Fasade
Kontorlokaler - Fasade
Kontorlokaler - Kontor
Kontorlokaler - Kontor
Kontorlokaler - Kontor
Kontorlokaler - Kontor
Kontorlokaler - Balkong
Kontorlokaler - Balkong
Kontorlokaler - Kontor
Kontorlokaler - Kontor
Plan 7
Plan 7
  • BESKRIVELSE
  • OM OMRÅDET
  • VEDLEGG

Beskrivelse

Godt vedlikeholdt bygg med flotte fellesarealer og representativt inngangsparti. Bygget fremstår i meget god teknisk standard, og har en spennende fasade. Bygget er oppført i 1934, og har senere gjennomgått diverse oppgraderinger.

Beliggenhet

Eiendommen ligger sentralt plassert i Vika, Oslo sentrums beste kontorstrøk. Det er kort vei til VikaTerrassen, Karl Johans gate og Aker Brygge. Bygget ligger fritt til på hjørnet av Munkedamsveien og Cort Adelers gate.

Spennende mulighet

Eiendommen er beliggende ved selve innfartsveien til sentrum vest, ved krysset mellom Munkedamsveien, Cort Adelers gate og Dokkveien. Bygningen har en unik eksponering ut mot Munkedamsveien og Cort Adelers gate, med utsikt over Aker Brygge og Rådhusbrygga. Det er gangavstand til alle offentlige kommunikasjonsmidler, to minutters gange til trikk, buss og taxi. Flytog og T-bane ligger fem minutter unna.

Alle servicetilbud finnes i umiddelbar nærhet, deriblant AkerBrygge og House of Oslo som nærmeste nabo. Denne beliggenheten gjør Munkedamsveien 35 til en unik mulighet.

Historien om bygget

Munkedamsveien 35 er oppført i 1934. Om byggets arkitektur har byantikvaren uttalt “bygget preges av et eklatant eksempel på den rene funksjonalistiske stil”. Bygningen huset Grøndahl & Søn Trykkeri frem til 1977 og er deretter totalrehabilitert og tatt i bruk som kontorbygg. Bygget bestod opprinnelig av en liten underkjeller, full kjeller, syv etasjer samt en liten 8. etasje.

Bygningen er V-formet og består av en fløy langs den gamle jernbanelinjen i “Vestbanealléen”, og en fløy mot Cort Adelers gate. Fløyene henger sammen i en fløy med fasade mot Munkedamsveien. I 1985 ble det påbygget en ny 8. etasje. Videre ble det i 1992, i forbindelse med en total rehabilitering av alle utvendige fasader og utskiftning av samtlige vinduer, påbygget et “tårn” mot Munkedamsveien bestående av en 9. og 10. etasje.

Kommunikasjon

All offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet, herunder Nationaltheatret stasjon, båtforbindelse fra Aker Brygge til Nesodden, Lysaker og Asker, trikk og taxiholdeplass. I tillegg er det lett tilgjengelig gjesteparkering og flere parkeringshus i området som gjør det enkelt å komme med bil. Flere muligheter for langtidsleie av parkeringsplasser i umiddelbart nærhet.

Effektive etasjeplan

Meget arealeffektiv planløsning. Lokalet fremstår som representativt og ble totalrehabilitert med ferdigstillelse 01.12.11. Lokalet fremleies frem til 30.06.18 til meget konkurransedyktige betingelser.

Ønskes lengre leieperiode, kan direkte leieforhold med gårdeier diskuteres.

Fasiliteter

Sykkelparkering
Garderobe/ dusj

Ledig fra

Etter avtale

Det gamle verftsområdet til Akers Mekaniske Verksted ble på slutten av 80-tallet transformert til Aker Brygge, det som da var Oslos desidert råeste kontorområde. Hit flyttet bedrifter innenfor finans, juss og rådgivning, og leieprisene var de høyeste i byen. Et yrende uteliv bidro samtidig til at Aker Brygge ble en av Oslos best besøkte plasser, med over 12 millioner besøkende i året.

De seneste årene er Aker Brygge blitt litt utdatert, både når det gjelder byggenes kvalitet og status blant leietakere. Norwegian Property, som eier flesteparten av kontorbyggene på Aker Brygge, har derfor satt i gang et omfattende rehabiliteringsprosjekt. Det skal investeres 1,5 milliarder kroner og alle kontorbyggene skal gjennom en totalrenovering. Sjøkanten skal åpnes opp, og butikkene vil bli utviklet på gateplan. De ”nye” lokalene på Brygga vil bli energieffektive og får en arealeffektivitet som vil bidra til at leietakere får lavere leiekostnader per ansatt.

Tjuvholmen

De seneste to-tre årene har Tjuvholmen seilt opp som det aller ypperste når det gjelder nye kontorlokaler. Totalt er det bygd 150 000 kvadratmeter på Tjuvholmen, hvorav over halvparten er boliger. Totalt vil det være 900 leiligheter på Tjuvholmen.

En rekke kontorbygg er satt opp og inneholder leietakere i høystatusbransjer som finans, juss og rådgivning. Det er blitt investert 8 milliarder kroner på Tjuvholmen. og 1500 ansatte får det som sin arbeidsplass når alt er ferdig utbygd.

I tillegg til et rikt uteliv, med restauranter, utesteder og kunstgallerier, har Tjuvholmen et bredt kulturtilbud. I 2012 åpner Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst på Tjuvholmen. Det flotte bygget er tegnet av den italienske arkitekten Renzo Piano og vil også huse advokatfirmaet BA-HR.

Beliggenheten til Aker Brygge og Tjuvholmen er svært sentral, med kort vei til Nationaltheatret stasjon, hvor man finner Flytoget, lokaltog, intercitytog, trikk, buss og t-bane.

Aker Brygge og Tjuvholmen er det mest konjunkturfølsomme av kontorsegmentene i Oslo. Her stiger prisene mest i oppgangstider, og her faller prisene mest i nedgangstider. Leieprisene ligger et godt stykke over de andre kontorområdene i Oslo. Leietakerne som søker seg til Aker Brygge og Tjuvholmen er typisk aktører innenfor finans, shipping, eiendom, rådgivning, samt advokatselskaper. Både betalingsviljen og betalingsevnen er stor blant leietakerne i området, og det er knyttet ikke så rent lite med prestisje til å skaffe seg de "beste" lokalene, gjerne med fjordutsikt.