Oslo sentrum

Til leie – Kvadraturen - Flotte kontorlokaler

Hyggelig beliggenhet - rett ved Oslo S
Hyggelig beliggenhet - rett ved Oslo S
Fasade - ut mot Prinsens gate
Fasade - ut mot Prinsens gate
Flott inngangsparti
Flott inngangsparti
Representativ ankomst
Representativ ankomst
Hyggelig atrium med kaffebar
Hyggelig atrium med kaffebar
Historiske detaljer i bygget
Historiske detaljer i bygget
Felles møterom i bygget
Felles møterom i bygget
Hyggelig felles spiseareal med kjøkken
Hyggelig felles spiseareal med kjøkken
Gode takhøyder - flotte kvaliteter
Gode takhøyder - flotte kvaliteter
Flotte detaljer
Flotte detaljer
Ærverdige rom
Ærverdige rom
Lyse og effektive lokaler
Lyse og effektive lokaler
Standard kontor
Standard kontor
Historisk bygg
Historisk bygg
Oslo S - 3 min gange
Oslo S - 3 min gange
2. etg - åpen løsning
2. etg - åpen løsning
2. etg -slik de står
2. etg -slik de står
  • BESKRIVELSE
  • OM OMRÅDET

Beliggenhet

Kvadraturen har gjennomgått en total oppgradering de seneste årene, og Prinsens gate fremstår i dag som en hyggelig handlegate med flere internasjonale og spennende aktører som feks Isabel Marant, Rag & Bone og Ganni. I tillegg er det mange gode serveringssteder, med bla Stockfleths, Rent Mel og Posthallen.

Fra bygget er det 3 min å gå til Oslo S med tog, Flytog og T bane, og rett utenfor døra er det trikke- og bussholdeplasser.

Kommer du med bil er Paleet P hus vis à vis bygget, med god kapasitet for besøkende og ansatte.

Inneholder

Lokalene innehar en normal kontorstandard, og kan flyttes rett inn i om ønskelig.

Etasjen er i dag innredet med 15 cellekontorer, hvorav flere er store og kan brukes til møterom eller teamkontor. I tilegg er det et kjøkken/spiserom i etasjen.

Om ønskelig kan det etableres mer åpne løsninger, se forøvrig plantegninger i annonsen.

I bygget er det representativt inngangsparti, hyggelig innglasset atrium med sittegrupper og kaffebar, spiserom med storkjøkken med mulighet for en fellesløsning for lunsjservering samt møterom for 8 - 10 personer.

Bebyggelse

Eiendommen er en tidstypisk bygård fra 1855, bygget av Høyesterettsassessor Eskild Bruun, som var en av datidens mest anerkjente sakførere.

I 1992 ble gården totalrehabilitert, og har siden gjennomgått løpende oppgraderinger. Flere av byggets opprinnelige utsmykninger og dekorelementer er nå ivaretatt og reflekterer byggets historie.

Oslo sentrum inneholder den klart største delen av kontorarealene i Oslo. Akershus Eiendom regner med at om lag 3 millioner kvadratmeter av Oslos totalt 8 millioner kontorkvadratmeter befinner seg i sentrum, men da inkluderer de området fra Solli plass i vest til Bjørvika i øst.

Sentrum vil av naturgitte årsaker alltid være det mest sentrale området i Oslo, med kort vei til alle servicefasiliteter og ikke minst en suveren kollektivdekning. Arealledigheten i området er som regel lavest blant de ulike områdene i hovedstaden. Gjennomgående er ledigheten på 4-5 prosent, og sjelden over 6-7 prosent. Ledigheten i sentrum var eksempelvis i 2009 ned mot det halve av ledighetsnivået til prestisjeområdet CBD.

All utbygging skjer på eksisterende bebygde tomter. Stort sett kan ledigheten i sentrum oppsummeres som friksjonsledighet og ledighet i påvente av oppgraderinger. Dette gjelder særlig i de vestre delene av sentrum. Oslo sentrum kjennetegnes likevel av mange gamle bygårder, som er umoderne og lite areal- og energieffektive etter dagens krav. Det går derfor mot en rekke moderniseringer de kommende årene for at gårdene skal holde seg attraktive.

Parkeringsdekningen i sentrum er svært dårlig, hvis vi ser bort fra de private parkeringshusene. Til gjengjeld er altså kollektivdekningen i særklasse og omfatter både tog, T-bane, trikk, buss og ferge.

To store private gårdeiere peker seg ut i Oslo sentrum, Olav Thon og Eiendomsspar. Det offentlige er en stor eiendomsbesitter gjennom Statsbygg. Rom Eiendom eier mye rundt Oslo S, det samme gjør Entra Eiendom. Ellers består utleierne av alt fra livselskaper, pensjonskasser, eiendomsfond til mindre private gårdeiere og utenlandske aktører.

Med unntak av Bjørvika og Schweigaards gate, er det svært få bygg i sentrum som er store nok til å være hovedkontorfunksjoner for de største bedriftene. Det finnes imidlertid en rekke større offentlige leietakere i sentrum innenfor stats- og kommuneforvaltningen, samt rettsvesenet.

Leietakermassen i Oslo sentrum er gjennomgående spredt, med alt fra offentlige leietakere, foreninger og organisasjoner, forlag, advokater, finans og tjenesteytende næringer generelt. Handelseiendommene har kontorarealer i de øverste etasjene.

Leieprisene i Oslo sentrum ligger naturlig nok høyt, opp mot nivåene i prestisjeområdet CBD for de dyreste lokalene rundt Rådhuset, Oslo S og Regjeringskvartalet og Tinghuset, og etter hvert Bjørvika. Beveger vi oss bortover Storgata og i nedre delen av Kvadraturen, med til dels gamle og utdaterte bygninger, snakker vi om leienivåer på halvparten av toppnivåene.

Leienivåene i de dyreste områdene av Oslo sentrum svinger mye og nesten like mye som i prestisjeområdet.