Oslo sentrum

Til leie – Kvadraturen - 2. stk. enkeltkontor til leie.

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
12
12
  • BESKRIVELSE
  • OM OMRÅDET

Fasiliteter

Sentralt Utvidelsesmuligheter Vaktmester-/vektertjeneste

Arealspesifikasjon

kvm/antEtgBeskrivelse18 kvm3Kontor, Enkeltkontor18 kvm3Kontor, Enkeltkontor

Beliggenhet

Rådhusgata 20 en har flott beliggenhet i Kvadraturen, Oslo sentrums eldste område; bygget opp etter bybrannen i 1624. Bygget er oppført i 1898 etter tegninger av arkitekt C. Michaelsen, og står på Byantikvarens gule liste. Eiendommen ligger ca. 100 meter nedenfor Christiania torg, der det finnes flere hyggelige spisesteder. Koselig kafe rundt hjørnet, og lunsjbutikk samt frisør i byggets første etasje.

Beskrivelse

Eiendommen ligger meget sentralt i Kvadraturen og har representativt inngangsparti med heis. Både person og vareheisen er nye 2011. Fellesarealene har et innbydende uttrykk der moderne oppgraderinger er foretatt med respekt for de opprinnelige detaljer. Fasaden er rehabilitert de senere år, og er dels i malt utførelse, og dels forblendet i granitt.

Adkomst

Eiendommen har direkte inngang fra Rådhusgata. Representativt inngangsparti med flott smijernsport og portrom.

Eiendommen har en meget sentral beliggenhet med kort gangavstand til buss, trikk og T-bane. Tog og flytog fra Nationaltheatret og Oslo S.
Enkel adkomst med bil fra E18 i Operatunnelen.

Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Det er mulig å leie parkering i områdets p-hus. Bankplassen er nærmest, ca. 2 minutters gange fra eiendommen.

Inneholder

Følgende lokaler er/blir ledig i eiendommen:

3. etg. BTA 18 kvm.:
Enkeltkontor med tilgang felles toalett. Parkett på gulv, malte vegger og himling. Nettoareal ca. 10 kvm. Leie kr. 3.900,- per mnd. inkl. felleskostnader. Kontoret er ledig.

5. etg. BTA 18 kvm.:
Enkeltkontor med tilgang felles toalett. Parkett på gulv, malte vegger og himling. Nettoareal ca. 10 kvm. Leie kr. 3.900,- per mnd. inkl. felleskostnader. Ledig fra 01.09.2017.

Matrikkelinformasjon

Kommunenr: 301
Gårdsnr: 0
Bruksnr: 0

Oslo sentrum inneholder den klart største delen av kontorarealene i Oslo. Akershus Eiendom regner med at om lag 3 millioner kvadratmeter av Oslos totalt 8 millioner kontorkvadratmeter befinner seg i sentrum, men da inkluderer de området fra Solli plass i vest til Bjørvika i øst.

Sentrum vil av naturgitte årsaker alltid være det mest sentrale området i Oslo, med kort vei til alle servicefasiliteter og ikke minst en suveren kollektivdekning. Arealledigheten i området er som regel lavest blant de ulike områdene i hovedstaden. Gjennomgående er ledigheten på 4-5 prosent, og sjelden over 6-7 prosent. Ledigheten i sentrum var eksempelvis i 2009 ned mot det halve av ledighetsnivået til prestisjeområdet CBD.

All utbygging skjer på eksisterende bebygde tomter. Stort sett kan ledigheten i sentrum oppsummeres som friksjonsledighet og ledighet i påvente av oppgraderinger. Dette gjelder særlig i de vestre delene av sentrum. Oslo sentrum kjennetegnes likevel av mange gamle bygårder, som er umoderne og lite areal- og energieffektive etter dagens krav. Det går derfor mot en rekke moderniseringer de kommende årene for at gårdene skal holde seg attraktive.

Parkeringsdekningen i sentrum er svært dårlig, hvis vi ser bort fra de private parkeringshusene. Til gjengjeld er altså kollektivdekningen i særklasse og omfatter både tog, T-bane, trikk, buss og ferge.

To store private gårdeiere peker seg ut i Oslo sentrum, Olav Thon og Eiendomsspar. Det offentlige er en stor eiendomsbesitter gjennom Statsbygg. Rom Eiendom eier mye rundt Oslo S, det samme gjør Entra Eiendom. Ellers består utleierne av alt fra livselskaper, pensjonskasser, eiendomsfond til mindre private gårdeiere og utenlandske aktører.

Med unntak av Bjørvika og Schweigaards gate, er det svært få bygg i sentrum som er store nok til å være hovedkontorfunksjoner for de største bedriftene. Det finnes imidlertid en rekke større offentlige leietakere i sentrum innenfor stats- og kommuneforvaltningen, samt rettsvesenet.

Leietakermassen i Oslo sentrum er gjennomgående spredt, med alt fra offentlige leietakere, foreninger og organisasjoner, forlag, advokater, finans og tjenesteytende næringer generelt. Handelseiendommene har kontorarealer i de øverste etasjene.

Leieprisene i Oslo sentrum ligger naturlig nok høyt, opp mot nivåene i prestisjeområdet CBD for de dyreste lokalene rundt Rådhuset, Oslo S og Regjeringskvartalet og Tinghuset, og etter hvert Bjørvika. Beveger vi oss bortover Storgata og i nedre delen av Kvadraturen, med til dels gamle og utdaterte bygninger, snakker vi om leienivåer på halvparten av toppnivåene.

Leienivåene i de dyreste områdene av Oslo sentrum svinger mye og nesten like mye som i prestisjeområdet.