Ytre Oslo Sentrum

Til leie – Kontorlokaler med særpreg 242 m2

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
  • BESKRIVELSE
  • OM OMRÅDET

Fasiliteter

Bredbåndstilknytning, Heis

Beskrivelse

Hausmannsgate 16 er trafostasjonen som i 2004 ble transformert til en av Oslos mest ettertraktede adresser for kreative næringer.

I tillegg til å huse DogA, er Hille og MellbyeArkitekter blant leietakerne. Kulturkirken Jakob er nærmeste nabo, og alt av offentlig kommunikasjon og servicetilbud ligger innen gangavstand.

Standard

Bygget ble totaltrenovert i 2004 med nytt ventilasjonsanlegg, ny heis, nytt inngangparti mm.Lokalene på 242m2 er et lyst hjørnelokale. Store vinduer vender ut mot Akerselva/Kulturkirken Jakob. Glass i inngangsparti, eikeparkett på gulvet, hvite vegger.

Innhold

Det eksklusive leiearealet består av fem rom. Hovedrommet har skråvinduer på tre av sidene og trebjelker opp til taket, og gjør dette lokalet helt unikt. Inngangsparti, kjøkken og toaletter deles med de andre leietakerne i 4. etasje. Nytt kjøkken ble satt inn desember 2014.

Det har tradisjonelt ikke vært de store kontorlokalene i bydelen Grünerløkka, og gårdeiere i gamle og slitne bygg har ofte slitt med å fylle opp lokalene når store leietakere flytter ut. Dette har ført til at det har vært en del ombygginger av gamle næringsbygg til bolig. Grünerløkka strekker seg fra Maridalsveien/Uelands gate til Løren, og avgrenses av Tøyen og Munchmuseet på den ene siden og grensen til Torshov på den andre siden.

Men det pågår en del utbygginger i bydelen som vil gi store næringsarealer.

Vulkan

På Vulkan ved Akerselva har Aspelin Ramm og Anthon B Nilsen Eiendom utviklet det de kaller ”den lille byen i byen”. Der finner vi Dansens Hus, en ny mathall, hotell, utdanning og andre kulturaktiviteter. I tillegg er det utviklet flere kontorbygg, hvor det mest kjente er kanskje Bellona-bygget, som er et spektakulært bygg med energiklasse A.

Vulkan ligger rett ved siden av Arkitekthøgskolen. Flere av leietakerne på Vulkan er kreative virksomheter, og utbyggerne har ambisjoner om at det skal bli et levende område og en trasé mellom Oslo indre by og Grünerløkka.

Totalt vil det bli utviklet 60 000 kvadratmeter på Vulkan.

Hasle

På den gamle tomten til Arcus på Hasle er planene store. Höegh Eiendom og Bunde Eiendom tok over tomten for få år siden og skal utvikle næringslokaler for milliardbeløp. Prosjektet har fått navnet Haslelinje, og det er meningen at området skal bebygges med ca 180 000 kvadratmeter, hvorav 140 000 er næringsvirksomhet som kontorbygg, kulturattraksjoner, matbutikker, kafeer, restauranter og bilbutikker.

Planen er å bygge ut i tre faser, der boligdelen på 35 000 kvadratmeter kommer til slutt. Først er det meningen at det skal utvikles 105 000 kvadratmeter ut mot Økernveien. Haslelinje forsøkte å få på plass EDB Ergogroups nye hovedkontor, men tapte mot EDS hovedeier Telenors lokaler på Fornebu. Nå jobbes det med å få på plass en ny stor leietaker på Haslelinje, men utbyggerne mener det også er mulig å bygge ut suksessivt fra 6000-7000 kvadratmeter.