Oslo sentrum

Til leie – Kontorlokaler i "sentrum av sentrum" med store vindusflater og terrasse

Stortingsgata 10 - flotte omgivelser med Spikersuppa som nærmeste nabo
Stortingsgata 10 - flotte omgivelser med Spikersuppa som nærmeste nabo
Flott vindusfasasde som gir godt lysinnslipp til kontorlokalene
Flott vindusfasasde som gir godt lysinnslipp til kontorlokalene
Møterom
Møterom
Minikjøkken
Minikjøkken
Møterom
Møterom
Sosial sone - lokalet har vindusrekke til gårdsrommet
Sosial sone - lokalet har vindusrekke til gårdsrommet
Til leieobjektet tilhører egen terrasse
Til leieobjektet tilhører egen terrasse
Oversiktsbilde fra trappeoppgangen
Oversiktsbilde fra trappeoppgangen
Eget inngangsparti fra gateplan/Stortingsgata
Eget inngangsparti fra gateplan/Stortingsgata
Trapp til leieobjektet
Trapp til leieobjektet
Spikersuppa - et hyggelig nærmiljø
Spikersuppa - et hyggelig nærmiljø
Yrende liv på Karl Johans gate en sommerdag
Yrende liv på Karl Johans gate en sommerdag
Nærhet til offentlig kommunikasjon - her trikkeholdeplass ved Nationaltheatret
Nærhet til offentlig kommunikasjon - her trikkeholdeplass ved Nationaltheatret
T-baneforbindelse fra Stortinget T-banestasjon.
T-baneforbindelse fra Stortinget T-banestasjon.
  • BESKRIVELSE
  • OM OMRÅDET

Beliggenhet

Eiendommen Stortingsgata 10 har en flott sentral plassering ved Stortinget.

Området byr på et stort utvalg handels- og servicebutikker, kaféer, kultur- og restauranttilbud, samt offentlig kommunikasjon i nærområdet. Det flotte vannspeilet og parken Spikersuppa ligger like utenfor eiendommen og er en flott grønn lunge midt i byen.

Innenfor kort gangavstand ligger Karl Johans gate, Egertorvet, Aker Brygge og Nationaltheatret stasjon.

Inneholder

Arealene som ledigstilles ligger i 2. etasje og er på ca 342 kvm BTA. Lokalet har store vindusflater mot Spikersuppa og man får virkelig følelsen av å være i "sentrum av sentrum." Kontorlokalene egner seg godt til åpent kontorlandskap for 15-20 personer med tilhørende møterom.

Leieobjektet har eget inngangsparti fra gateplan med interntrapp til 2. etasje. Alternativt inngangsparti er felles trappeoppgang med trapp- og heisforbindelse.

Kortsiden av lokalene har vindusrekke til gårdsrommet hvor leietaker har tilgang til en liten terrasse.

Lokalene gjennomgikk totalrenovering i 2012 og har moderne overflater. Dusjforbindelse er tilgjengelig i tilknytning til WC. Leieobjektet kan leies som de fremstår, eller tilpasses den enkelte leietakers behov.

Diverse

Utleier kan tilby 1 garasjeplass i eiendommens garasjekjeller.

I samme garasjekjeller tilbys innendørs sykkelparkering.

Bebyggelse

Eiendommen er et flott bygg fra 1960 i funkis-stil med 8 etasjer og underetasje. Første etasje består i dag av handelslokaler; kles- og urmakerforretning, mens øvrige etasjer er kontorvirksomheter.

Ventilasjonsanlegget ble skiftet ut i 2011 og er nytt og moderne.

Karakteristiske trekk ved eiendommen store vindusflater mot Stortingsgata som gir god utsikt og lysforhold.

Fasiliteter

Moderne
Sentralt
Parkering
Ventilasjon
Sykkelparkering innendørs

Oslo sentrum inneholder den klart største delen av kontorarealene i Oslo. Akershus Eiendom regner med at om lag 3 millioner kvadratmeter av Oslos totalt 8 millioner kontorkvadratmeter befinner seg i sentrum, men da inkluderer de området fra Solli plass i vest til Bjørvika i øst.

Sentrum vil av naturgitte årsaker alltid være det mest sentrale området i Oslo, med kort vei til alle servicefasiliteter og ikke minst en suveren kollektivdekning. Arealledigheten i området er som regel lavest blant de ulike områdene i hovedstaden. Gjennomgående er ledigheten på 4-5 prosent, og sjelden over 6-7 prosent. Ledigheten i sentrum var eksempelvis i 2009 ned mot det halve av ledighetsnivået til prestisjeområdet CBD.

All utbygging skjer på eksisterende bebygde tomter. Stort sett kan ledigheten i sentrum oppsummeres som friksjonsledighet og ledighet i påvente av oppgraderinger. Dette gjelder særlig i de vestre delene av sentrum. Oslo sentrum kjennetegnes likevel av mange gamle bygårder, som er umoderne og lite areal- og energieffektive etter dagens krav. Det går derfor mot en rekke moderniseringer de kommende årene for at gårdene skal holde seg attraktive.

Parkeringsdekningen i sentrum er svært dårlig, hvis vi ser bort fra de private parkeringshusene. Til gjengjeld er altså kollektivdekningen i særklasse og omfatter både tog, T-bane, trikk, buss og ferge.

To store private gårdeiere peker seg ut i Oslo sentrum, Olav Thon og Eiendomsspar. Det offentlige er en stor eiendomsbesitter gjennom Statsbygg. Rom Eiendom eier mye rundt Oslo S, det samme gjør Entra Eiendom. Ellers består utleierne av alt fra livselskaper, pensjonskasser, eiendomsfond til mindre private gårdeiere og utenlandske aktører.

Med unntak av Bjørvika og Schweigaards gate, er det svært få bygg i sentrum som er store nok til å være hovedkontorfunksjoner for de største bedriftene. Det finnes imidlertid en rekke større offentlige leietakere i sentrum innenfor stats- og kommuneforvaltningen, samt rettsvesenet.

Leietakermassen i Oslo sentrum er gjennomgående spredt, med alt fra offentlige leietakere, foreninger og organisasjoner, forlag, advokater, finans og tjenesteytende næringer generelt. Handelseiendommene har kontorarealer i de øverste etasjene.

Leieprisene i Oslo sentrum ligger naturlig nok høyt, opp mot nivåene i prestisjeområdet CBD for de dyreste lokalene rundt Rådhuset, Oslo S og Regjeringskvartalet og Tinghuset, og etter hvert Bjørvika. Beveger vi oss bortover Storgata og i nedre delen av Kvadraturen, med til dels gamle og utdaterte bygninger, snakker vi om leienivåer på halvparten av toppnivåene.

Leienivåene i de dyreste områdene av Oslo sentrum svinger mye og nesten like mye som i prestisjeområdet.